Vartotojų teisių apsaugos tarnyba pranešė „Kesko Senukams“ skyrusi 2,2 tūkst, o „Rimi Lietuvai“ – 2 tūkst. eurų baudas.

Abi bendrovės įpareigotos nedelsiant sustabdyti nesaugių prekių prekybą ir įspėti vartotojus bei susigrąžinti prekes.

„Senukai“ pardavinėjo nestabilią kėdę „Rio Black“.

„Bandymų metu nustatyta, kad kėdės konstrukcija neatitinka stabilumo reikalavimų ir kelia riziką susižeisti. Įvertinus tyrimo aplinkybes, mąstą ir į tai, kad bendrovė pakartotinai per vienerius metus pažeidė Produktų saugos įstatymo nuostatas, „Kesko Senukai Lithuania“ skirta 2 200 eurų bauda“, – rašoma VVTAT pranešime.

Prekybos tinklas informuoja, kad prekės likučius grąžins tiekėjui, o pirkėjus informuos.

„Klientų saugumas visada buvo mūsų prioritetinė užduotis. Mes privalome prisiimti atsakomybę už visas prekes, kurias gauname iš daugiau kaip 1,5 tūkst. tiekėjų įvairiose pasaulio šalyse. Vertiname VVTAT pastabas, leidžiančias užtikrinti klientų interesus. Nedelsiant sustabdėme šios prekės prekybą. Pirkėjus informuosime apie prekės grąžinimą, o prekės likučius grąžinsime tiekėjui. Atsiprašome klientų už galimus nepatogumus ir imsimės priemonių santykiuose su prekių tiekėjais, kad tokie atvejai nepasikartotų“, – komentuoja „Kesko Senukai Lithuania“ atstovė Elona Uckutė.

„Rimi“ pardavinėjo žaislinį šunį „No. 6614“, kėlusius riziką susižeisti ar vaikams užspringti smulkiomis žaislo detalėmis.

„Pavojų susižeisti kėlė aštrios žaislo briaunos, taip pat tempimo bandymo metu atsiskyrė smulkios žaislo detalės, kurias vaikas gali įsidėti į burną ir jomis užspringti. Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, nustatytas saugos reikalavimų neatitiktis ir tai, kad bendrovė pakartotinai per vienerius metus pažeidė Produktų saugos įstatymo nuostatas, „Rimi Lietuva“ skirta 2 000 eurų bauda“, – rašoma VVTAT pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)