„Niekas tiksliai negalėtų atsakyti, ar reikės daugiau išlaidų. Kol kas tų išlaidų neatrodo tiek daug. Vienas šaltinių dengti tas išlaidas galėtų būti Vyriausybės rezervas. Bet neatmetu minties, kad gali reikėti ir PSDF rezervo.

Jei toks poreikis bus, atitinkamai sprendimai bus priimti. Bus panaudota“, – pirmadienį laidoje „Delfi 11“ sakė G. Kacevičius.

Savo ruožtu laidoje taip pat dalyvavusi Valstybės kontrolės visuomenės gerovės audito departamento vyriausioji patarėja Vilma Maslauskienė tikėjosi, kad to neprireiks.

„Norėtųsi tikėti, kad Lietuva išliks tokioje pat geroje padėtyje, kokioje yra dabar“, – sakė ji.

Lietuvos pacientų organizacijų atstovų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė pridūrė, kad šiuo metu bene labiausiai nerimauja lėtinėmis ligomis sergantys gyventojai.

„Dauguma lėtinėmis ligomis sergančių asmenų net bijo kažkur išeiti. Manau, gerai, jei žmogus jaučia simptomus, bet dauguma dabar turbūt painioja gripo susirgimus, dažnai galvoja, kad jau tas virusas.

Iš tikrųjų, niekas mūsų neapsaugos, jei mes patys nesisaugosime. Jei rekomenduojama nevykti į kai kurias šalis, geriau apsiriboti būvimu savo šalyje, kuo mažiau lankytis masiniuose renginiuose. Tada didesnė tikimybė išvengti tos baisios ligos“, – kalbėjo ji.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)