„Apgailestaujame, kad nuspręsta nutraukti šį projektą. „MoQ“ sukūrė inovatyvią ir patrauklią atsiskaitymo priemonę. O sukurtas produktas tikrai išjudino Lietuvos mokėjimų rinką. Tad tikimės, kad artimiausiu metu atsiras kitų panašių gyventojams patrauklių mobiliųjų mokėjimų paslaugų alternatyvų“, – BNS atsiųstame komentare teigė LB valdybos narys Marius Jurgilas.

Telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ pirmadienį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, kad sprendimas dėl „MoQ“ priimtas išsiskyrus akcininkių nuomonėms dėl platformos plėtros ir ateities perspektyvų. „Mobiliųjų mokėjimų“ akcininkės yra „Telia Lietuva“, „Tele2“ ir „Bitė Lietuva“.

Mokėjimo paslaugas planuojama nutraukti gegužės 18 dieną, tuo metu veikti nustos ir „MoQ“ programėlė. Visi aktyviose sąskaitose sukaupti pinigai klientams bus grąžinti, o asmeniniai sąskaitų duomenys saugomi pagal įstatymus.

Atskirame „MoQ“ pranešime nurodoma, kad programėlės naudotojams, kurių sąskaitos likutis bus lygus nuliui, „MoQ“ sąskaita bus uždaroma automatiškai ir jokių papildomų veiksmų atlikti nereikės.

„Mobiliųjų mokėjimų“ generalinė direktorė Monika Rimkūnaitė-Bložė teigia, kad pokyčiai bus įgyvendinami trimis etapais jau nuo šio pirmadienio.

Išsamesnė informacija apie numatomus pokeitimus ir tolesnius veiksmus bus pateikta asmeniškai tiek „MoQ“ programėlės naudotojams, tiek prekybininkams.

LB 2017 metų gegužės mėnesį bendrovei „Mobilūs mokėjimai“ suteikė elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją, reikalingą vykdyti su momentiniais mokėjimais susijusią veiklą.

2017 metų gruodį pranešta, kad startuoja „Mobilieji mokėjimai“. „MoQ“ buvo sukurta kaip atsiskaitymo priemonė prekybos vietose, internete bei suteikdavo galimybę atlikti pinigų pervedimus tarpusavyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)