„Galvojame net Vyriausybei pasiūlyti šitam ekstremaliam laikotarpiui, kad PVM sumažinimas iki 5 proc. viskam. Gal tai būtų išeitis, nes tai būtų lengviausiai administruojama“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ sakė E. Šiškausienė.

Pasak jos, lengvatos galėtų būti taikomos pusei metų ar metams, priklausomai nuo to, kada praeis verslui sudėtingas laikotarpis.

„Čia turime tartis su Vyriausybe, kokias priemones numatysime – pusei metų ar metams. Aš bijau, kad po metų nebebus ką svarstyti, nes verslas praktiškai bankrutuos“, – sakė ji.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės teigimu, būtų galima PVM sumažinti restoranams, nes „jis jau yra sumažintas 20 šalių“.

Pasak jos, Lietuvos viešbučių verslui, palyginti su kitomis Europos šalimis, dar yra kur augti. E. Šiškauskienės teigimu, šiam verslui trūksta politinio palaikymo šalyje.

„Tų pelnų neypatingai yra, nes visi mato, kad plečiasi viešbučiai, bet išsiplėtus viešbučių tinklui (...) visada krinta apyvartos. Mūsų kaina Europoje, atmetus pusryčius ir PVM, yra mažiausia. (...) Mes tikrai turime kur augti, nesame labai geroje situacijoje, bet (...) žiūrint į perspektyvą (..), tai turizmas yra viena iš labiausiai augančių šakų – po 10, po 11 proc. kasmet. Mes norime kalbėti su Vyriausybe, mes nematome politinio palaikymo“, – tikino ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)