Prekių ir paslaugų importo ir eksporto deficitas sausį, palyginti su gruodžiu, sumažėjo 6,7 proc., iki 45,3 mlrd. dolerių. Prekybos departamento ataskaitoje teigiama, kad už du trečdalius nuosmukio yra atsakinga Kinija.

Po prezidento Donaldo Trumpo prekybos konflikto su Kinija 2019-aisiais beveik visoms prekėms dvišalėje prekyboje imta taikyti muitus.

Sausį paskelbus paliaubas, daugelis muitų liko galioti, o naujausiuose duomenyse neatsispindi Kinijos pažadai padidinti JAV eksportą. Duomenų patikslinimą greičiausiai atidės koronaviruso epidemija, paveikusi judėjimą ir gamybą.

JAV ir Kinijos prekybos deficitas susitraukė 2,1 mlrd. dolerių, kadangi antros didžiausios pasaulio ekonomikos importas, palyginti su gruodžiu, sumažėjo 1,8 mlrd. dolerių, teigiama prekybos departamento ataskaitoje.

Bendras prekybos atotrūkis yra 16 proc. mažesnis nei 2019-ųjų sausį.

Tuo metu prekybos deficitas su Kanada smuko 3,7 mlrd. dolerių, kadangi importas susitraukė 2,9 mlrd. dolerių suma, į kurią įskaitomas 400 mlrd. dolerių automobilių ir jų dalių importo nuosmukis, nurodoma ataskaitoje.

D. Trumpui pasirašius JAV-Meksikos-Kanados prekybos sutartį (USMCA), taip pat sumažėjo šalies prekybos deficitas su Meksika.

JAV paslaugų prekybos perteklius siekia 21,7 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)