„Siekiant apsaugoti Rusijos piliečių, svečių ir dalyvių sveikatą per šį forumą, buvo nuspręsta jo šiais metais nerengti“, – naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo organizacinio komiteto pirmininko Andrejaus Belousovo pranešimą, išplatintą jo atstovo.

Kasmet antrajame pagal dydį Rusijos mieste rengiamas forumas turėjo vykti birželio 3–6 dienomis. Šis investuotojams skirtas renginys, dažnai apibūdinamas kaip rusiškasis Davosas, sutraukia politikos ir verslo lyderius iš viso pasaulio.

Praėjusiais metais prezidentas Vladimiras Putinas Sankt Peterburgo verslo forume susitiko su Kinijos vadovu Xi Jinpingu.

Ankstesniais metais forume dalyvavo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, o 2018-aisiais renginio garbės svečias buvo Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi.

Pernai verslo forume dalyvavo daugiau kaip 19 tūkst. žmonių iš 145 šalių, nurodo organizatoriai.

Dėl naujojo koronaviruso protrūkio jau buvo atšauktas ar atidėtas ne vienas verslo forumas įvairiose pasaulio šalyse.

Rusija atidėjo vasario viduryje Sočio kurorte prie Juodosios jūros turėjusį vykti investuotojų forumą.

Rusijos aukščiausia sveikatos priežiūros institucija ketvirtadienį pranešė apie naujausią patvirtintą užsikrėtimo koronavirusu atvejį šalyje – jis nustatytas italui. Rusijos televizija informavo, kad šis asmuo studijuoja mediciną Sankt Peterburgo universitete.

Šiuo metu Rusijoje patvirtinti iš viso septyni užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Trys iš užsikrėtusiųjų buvo prie Japonijos krantų karantinuoto kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleiviai, dar du – Kinijos piliečiai.

Pirmadienį buvo paskelbta apie pirmąjį koronaviruso atvejį Maskvoje – infekcija patvirtinta rusui, viešėjusiam Italijoje.

Rusija, turinti bendrą daugiau kaip 4 tūkst. km sieną su Kinija, kur pernai gruodį prasidėjo ši epidemija, uždraudė atvykti praktiškai visiems šios šalies piliečiams, o pagrindinė Rusijos oro linijų bendrovė „Aeroflot“ ketvirtadienį pranešė, kad nuo kovo 8 dienos stabdo skrydžius į Honkongą ir iš jo.

Rusija taip pat uždraudė atvykti iraniečiams ir asmenims, keliaujantiems iš Pietų Korėjos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)