ES vyriausiasis „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier ketvirtadienį, po pirmojo derybų dėl tolesnių prekybinių ryšių rato, įspėjo dėl „rimtų skirtumų“ tarp ES ir JK lūkesčių derybose.

„Kalbant visiškai nuoširdžiai, yra daug skirtumų, ir tai yra labai rimti skirtumai, tačiau tai tikriausiai yra gana natūralu“, – žurnalistams sakė M. Barnier.

NAO teigimu, didžioji lėšų dalis buvo skirta personalo išlaidoms (1,9 mlrd. svarų), naujos infrastruktūros statyboms (1,5 mlrd. svarų) ir išorės ekspertų samdymui (288 mln. svarų). Pernai spalį, kai JK buvo arti išstojimo iš ES be jokios sutarties, ties „Brexitu“ dirbo net 22 tūkst. JK vyriausybės pareigūnų.

Daugiau nei pusė „Brexitui“ skirtų lėšų išleido Aplinkos agentūra, Maisto ir kaimo reikalų departamentas bei Vidaus reikalų ministerija.

„Ši ataskaita pirmą kartą rodo, kiek ir kam vyriausybė išleido pinigus“, – sakė NAO vadovas Garethas Daviesas. Jis pridūrė, kad ataskaita parodo „vyriausybės išlaidų stebėsenos trūkumus“.

NAO taip pat pabrėžė, kad sudarant ataskaitą skaičiuotos tik vyriausybės pasiruošimo „Brexitui“ išlaidos, o ne ateityje laukiančios išlaidos, įskaitant 39 mlrd. svarų sterlingų, kuriuos Jungtinė Karalystė turės sumokėti ES, kai bus baigtas išstojimo procesas.

Sausio 31 d. JK tapo pirmąja šalimi, išstojusia iš ES. Iki metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, per kurį Londonas ir Briuselis tikisi pasirašyti prekybos susitarimą.