Tyrimo duomenimis, trys asmenys, siekdami apgaule įgyti didelės vertės svetimas lėšas, pateikė suklastotus duomenis apie įmonės veiklą Užimtumo tarnybai, teikiančiai valstybės paramą socialinėms įmonėms.

Kaip nurodo FNTT, Užimtumo tarnybai pateikti duomenys apie keletą fiktyviai socialinių paslaugų įmonėje įdarbintų darbuotojų, kurių vardu, įtariama, buvo atidaromos sąskaitos bankuose pervesti atlyginimams.

Vėliau įtariamieji apgaule pasisavindavo ten pervestas pinigines lėšas.

Tyrimo metu nustatyta, kad vien tokiu būdu per 2018 ir 2019 metus viešoji įstaiga galimai apgaule įgijo apie 300 tūkstančių eurų valstybės biudžeto lėšų, kurios buvo skirtos kompensuoti didžiąją dalį išlaidų darbo užmokesčiui ir tarnybinių automobilių degalams.

Ikiteisminio tyrimo metu atliktos devynios kratos viešosios įstaigos patalpose ir automobilyje, taip pat trijų įstaigos darbuotojų gyvenamosiose patalpose ir jų asmeniniuose automobiliuose. Per kratas rasti ir paimti reikšmingi tyrimui daiktai bei dokumentai.

Įtarus nusikaltimą, sulaikyti ir apklausti trys asmenys – viešosios įstaigos direktorė, buhalteris ir vadybininkas. Pasibaigus laikino sulaikymo terminui, įtariamieji paleisti. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, įtariamųjų ratas gali plėstis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją