Apie 10 valandą ryto Klaipėdos ugniagesiai gelbėtojai buvo iškviesti į Gluosnių skersgatvį, teršalus pamatęs žmogus tuoj pat pranešė tarnyboms.

Kas išpylė teršalus į upę ir ar tai padarė tyčia, dabar aiškinasi aplinkosaugos specialistai. Pirminiais duomenimis, teršalai į upę pateko per lietaus nuotekų vamzdį.

Visai netoli yra irklavimo bazė.

Ugniagesiai neutralizavo išsiliejusius teršalus

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, pranešimas apie pastebėtus naftos produktus upėje, ties Gluosnių skersgatviu, gautas šiek tiek po dešimtos ryto.

„Atvykę ugniagesiai pastatė upėje bonines užtvaras, atitvėrė naftos produktus 20 kvadratinių metrų plote, taip pat nuleido valtį ir rankiniu purkštuvu neutralizavo naftos produktus cheminėmis medžiagomis“, – teigė ugniagesių atstovė.

„Atlikus žvalgybą, rastas 100 metrų teršalų ruožas prie upės kranto“, – pridūrė ji.

Ugniagesiai neutralizavimo procesą baigė maždaug po pusantros valandos. Teršalų surinkimu ir priežasties nustatymu, anot jų atstovės, turėtų rūpintis aplinkosaugininkai.

Aplinkos apsaugos departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė BNS teigė, kad aplinkosaugininkai buvo nuvykę į įvykio vietą, tarša patvirtinta, bet taršos šaltinio nustatyti nepavyko, informacija apie įvykį perduota „Klaipėdos vandenims“, kurių specialistai ketina patikrinti aplink esančius šulinius.

Papildyta 14.29 val.: AB „Klaipėdos vanduo“ gavę pranešimą antradienį ėmė tikrinti paviršinių nuotekų šulinius. Iki maždaug 14-tos valandos taršos šaltinis dar nebuvo aptiktas. Įmonės atstovas Arūnas Liubinavičius sako, kad jei nepavyks taršos šaltinio išsiaiškinti atidarant šulinius, bus panaudotos specialios kameros, kurios padeda matyti vaizdą stebint srovę iš nuotekų vamzdynų vidaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)