„Dėl ko pasaulio akcijų rinkos ir visa ekonomika kol kas laikosi, tai – Jungtinės Valstijos, ten atvejų labai nedaug. Jei virusas ten neišplis, manau, kad pasaulis turi šansų nenugarmėti į recesiją.

Jei Jungtinėse Valstijose bus toks protrūkis, panašus kaip Kinijoje, o Jungtinės Valstijos grubiai sudaro trečdalį viso pasaulio vartojimo, tai tada pasaulio ekonomika gali patirti tikrai labai didelį smūgį. Visos akys pirmiausia į Jungtines Valstijas, kažkiek Europą, Kiniją, aišku, reikia žiūrėti, ar tęsiasi tendencija viruso atvejų sumažėjimo“, – DELFI 11 laidoje sakė Ž. Mauricas.

Anot ekonomisto, jei į Lietuvą koronavirusas neateis, recesijos šalyje neturėtume išvysti.

Lietuvos ekonomikai, be abejonės, sulėtėtų augimas, bet jei į Lietuvą pačią arba aplinkines valstybes neateis koronavirusas, mes neturėtume patirti tos recesijos“, – teigė Ž. Mauricas.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį paaiškėjo, kad Lietuvoje užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis, primena ELTA. Į Kauną iš Italijos – Veronos – grįžusi šiaulietė dėl savo būklės į medikus kreipėsi pati, laikėsi elgesio rekomendacijų, buvo paguldyta į Respublikinę Šiaulių ligoninę.