„Reikalingas aiškumas, kaip turės elgtis verslas ir kaip sušvelninti neigiamą poveikį, jeigu dėl epidemijos įmonės bus priverstos stabdyti veiklą ar mažinti veiklos apimtis“, – žiniasklaidai atsiųstame komentare teigia R. Dargis.

Pasak jo, verslas yra pasirengęs kartu šalies institucijomis svarstyti šį klausimą ir ieškoti optimaliausių variantų, kad Lietuvos konkurencingumas nenukentėtų.

„Kai kurios Europos Sąjungos valstybės jau pradėjo savo šalyse diskusijas apie paramos mechanizmus verslui, siekdamos sumažinti neigiamas pasekmes ekonomikai ir išlaikyti įmonių konkurencingumo lygį. Tikimės, kad ir Lietuva paseks jų pavyzdžiu“, – sako R. Dargis.

Pirmadienį prezidento Gitano Nausėdos patarėjas sakė, kad prezidentas mano, jog verta pradėti galvoti apie scenarijus, kaip koronavirusas galėtų paveikti Lietuvos ekonomiką ir kokios valstybės pagalbos gali prireikti verslo organizacijoms.

Lietuvoje penktadienį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai pacientei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)