„Reikia išsiaiškinti formules tų skysčių ir jas susiderinti su verslu, kiek yra galimybė gauti medžiagų tas formules išpildyti, nes etilo alkoholis yra tik viena sudedamoji dezinfekcinių skysčių dalis. Šitą padarysime maksimaliai greitai ir maksimaliai pagreitinsime procesus dėl leidimo išdavimo, informuosime, kas kam ir kokius prašymus turi pateikti, kad galėtų pradėti gaminti žinodami, kiek galės pagaminti skysčio pagal formules, kurios bus pateiktos iš mūsų“, – žurnalistams pirmadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, susitikęs su trijų įmonių atstovais.

Anot jo, antradienį turėtų paaiškėti ir skysčio formulė, ir tai, kiek jo galėtų pagaminti įmonės.

„Pačios pagrindinės veikliosios medžiagos – etilo alkoholio – Lietuvoje, kaip paaiškėjo, galima pagaminti ir gauti ar įsivežti labai daug, mes tuos poreikius patenkintume, dabar yra klausimas dėl sudedamųjų medžiagų“, – sakė A. Veryga.

Viena didžiausių Lietuvoje kosmetikos bendrovių „Biok laboratorijos“ direktorė Romualda Stragienė sakė, kad dezinfekcinių skysčių poreikis rinkoje yra didžiulis, įmonę užplūdo užsakymai, tačiau reikia greitesnio leidimų išdavimo.

„Panašu, kad yra galimybių pagaminti Lietuvoje tuos produktus, kokių reikia, labai greitai. Mums reikia greitesnių leidimų ir žaliavos tiekimo. Mes, kaip kosmetikos gamintojas, esme pasiruošę, formules turime, jeigu jų reikės kitokių, esame labai greiti tą sutvarkyti ir sukuri tai, ko reikia Lietuvos gyventojams“, – žurnalistams sakė R. Stragienė.

Tuo tarpu „MV Group“ generalinis direktorius Algirdas Čiburys sakė, kad šiuo metu įmonė turi pakankamai etilo alkoholio, kad galėtų užtikrinti reikiamus kiekius, rašo Elta.

„Laukiame formulių. Šiai dienai „MV Group“ įmonės negamina tokių produktų, bet išsiaiškinome, kad pagal poreikį, galėtume vieną ar kelias iš savo gamybos linijų pritaikyti ir gaminti, jei atsiras toks poreikis. (...) Atitinkamai etilo alkoholio žaliavų turime pakankamai, tam, kad ministro įvardintus kiekius galėtume atliepti ir užtikrinti artimiausiame laikotarpyje“, – sakė jis.

„Vilniaus degtinės“ vadovas Rokas Mituzas tikino, kad bendrovė gali užtikrinti pakankamą spirito kiekio gamybą.

„Kaip ne tik alkoholio, bet ir spirito gamintojai, kas yra pagrindinė dezinfekcinių priemonių sudėtinė dalis, mes galime užtikrinti, kad tikrai jo galima pagaminti, jo tikrai netrūks, problema buvo tokia – norėtume žinoti kiekius, poreikį, kaip planuotis, kada galima gauti licencijas, kada galima startuoti. Šiandien į daug klausimų gavome atsakymus“, – teigė R. Mituzas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)