Sostinės savivaldybė nurodo, kad teismai po kelerius metus trukusio bylinėjimosi galutinai atmetė „Gintarinės vaistinės“ prašymus pratęsti nuomos sutartis Centro poliklinikos patalpose K. Kalinausko, Pylimo gatvėse, taip pat Dariaus ir Girėno gatvėje – iš pastarųjų patalpų, esančių Naujininkų poliklinikoje, vaistinė nėra išsikėlusi, nors Apeliacinio teismo sprendimas įsiteisėjo gruodžio 30-ąją.

Savivaldybė taip pat laimėjo ginčą dėl kitai įmonei išnuomotų patalpų L. Asanavičiūtės gatvėje, kurias ši pusantrų metų pernuomojo vaistinei – patalpos atlaisvintos šių metų sausio viduryje.

„Gintarinė vaistinė“ jau daugiau nei dvejus metus neteisėtai laiko užėmusi Vilniaus miesto savivaldybei priklausančias patalpas Dariaus ir Girėno g. 18, Vilniuje. Kadangi tuo pačiu adresu veikia ir Naujininkų poliklinika, generuojanti didelius klientų srautus artimiausioms vaistinėms, tikėtina, kad UAB „Gintarinė vaistinė“ yra finansiškai naudinga patalpas laikyti užėmus kuo ilgesnį laiką“, – tvirtina savivaldybė.

Taip pat nurodoma, kad dėl tokių vaistinės veiksmų į biudžetą mokamas mažesnis nuomos mokestis, nei mokėtų konkursą laimėjusi kita vaistinė, tačiau šiose patalpose ji negali vykdyti veiklos ir patiria žalą. Lietuvos apeliacinis teismas jau vasario 20-ąją iš vaistinės priteisė savivaldybei sumokėti 141,5 tūkst. eurų, tuo metu įsikelti negalinti kita vaistinė teisme dar prašo 176 tūkst. eurų žalos.

Pati „Gintarinė vaistinė“ sako pasigendanti savivaldybės geranoriškumo, o siekdama tęsti veiklą kai kuriose patalpose tvirtina net siūliusi mokėti didžiausią konkurse pasiūlytą nuomos kainą, tačiau pritarimo nesulaukė. Vaistinių tinklas taip pat sako pasirengęs sumokėti teismo priteistą žalą savivaldybei, nurodydamas, kad „Gintarinė vaistinė“ „gerbia teismo sprendimą ir jį pasiruošusi vykdyti“.

Vaistinės atstovai tvirtina, kad patalpose Dariaus ir Girėno gatvėje savivaldybė nėra sudariusi naujos sutarties su kita vaistine, todėl pacientai liktų be paslaugų, be to, išsikraustyti reikia daugiau laiko.

Vilniaus savivaldybė nėra sudariusi jokios sutarties su nauju konkurso laimėtoju, kurią turėjo sudaryti per 20 dienų nuo protokolo surašymo, t. y. dar 2018-ųjų kovo mėnesį. Naujininkų poliklinika lieka visiškai be vaistinės, vadinasi, nėra užtikrinamas veiklos tęstinumas, nepertraukimas paslaugų teikimas. Antra, iškelti pačią vaistinę – tam reikia atlikti inventorizaciją, tai yra vaistai, žmonės“, – BNS sakė vaistinių tinklo Rinkodaros skyriaus vadovė Irena Tėvelienė.

Anot jos, vaistinių tinklas dėl šios vietos siūlė savivaldybei sumokėti nuomos kainos skirtumą, palyginti su didžiausia konkurse pasiūlyta kaina, taip pat pasirašyti taikos sutartį, tai siūlys ir dabar.

Iš viso Lietuvoje veikia 253 „Gintarinės vaistinės“ tinklo vaistinės, Vilniuje – 53. Šiuo metu bendrovė bylinėjasi ir su Kelmės rajono savivaldybe dėl pirmenybės teisės į patalpų nuomą.

Vilniaus savivaldybė teigia, jog problemų dėl kitų laiku neišsikeliančių vaistinių būta ir anksčiau, tačiau patalpos būdavo grąžinamos „pakankamai greitai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)