Tuo metu keliautojai, esantys Italijos slidinėjimo kurortuose, vasario 29 dieną bus skraidinami iš Veronos oro uosto pagal numatytą grafiką.

Kaip rašoma „Tez Tour“ interneto puslapyje, organizatorius toliau stebi situaciją, palaiko ryšį su atstovais šalyse bei vadovaujasi URM rekomendacijomis.

„Tez Tour“ taip pat pažymi, kad keliautojai, vykstantys į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adeche (Adeje) miestą ir jo apylinkes artimiausiu (kovo 6 d.) skrydžiu, pageidaujant, pagal galimybės, gali būti perkelti į kitą Tenerifės regioną.

Kaip LRT.lt sakė „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė, dėl už keliones sumokėtų pinigų bus sprendžiama kiek vėliau.

„Visus keliautojus prašome kreiptis į savo kelionių agentūrą. Keliautojams bus suteikta galimybė pasirinkti kelionę į kitą šalį arba nutraukti sutartį pagal joje numatytas sąlygas“, – Delfi komentavo I. Aukštuolytė.

„Tez Tour“ biuras, įsikūręs Tenerifėje, Ispanijoje, oficialiai praneša, kad situacija, kurioje atsidūrė viešbučio „H10 Costa Adeje Palace“ svečiai, yra įprasta prevencija norint užkirsti kelią tolimesniam COVID-19 plitimui šiame regione, informuoja kelionių organizatorius.

„Tez Tour“ savo interneto puslapyje taip pat informuoja, kad Tenerifės biuras dirba įprastu režimu, vyksta visos suplanuotos ekskursijos bei yra teikiamos visos užsakytos paslaugos.

„Panikos ir / arba kažkokių nestandartinių situacijų kurorte nėra, vyrauja rami ir įprasta atmosfera. Situaciją stebime, su Italijos bei Ispanijos biurais yra nuolatos palaikomas ryšys. Jei padėtis keistųsi, esame pasirengę reaguoti nedelsiant“, – rašo „Tez Tour“.

Organizatorius taip pat primena, kad turistai gali bet kuriuo metu iki organizuotos turistinės kelionės pradžios nutraukti kelionės sutartį sumokėję tinkamą ir pagrįstą sutarties nutraukimo mokestį, ir dalijasi Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos paruošta informacija.

Kad skrydžius į Italiją atšaukia ir kitas kelionių organizatorius, Delfi patvirtino „Novaturas“ komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė.

„Rūpestis keliautojais ir jų saugumas – mūsų didžiausias prioritetas ir į besikeičiančią situaciją reaguojame nedelsdami ir suplanuotus skrydžius į Bergamą nuo vasario 29 iki kovo 21 d. stabdome. Visiems klientams, kurie planavo vykti slidinėti į Šiaurės Italijos kurortus per Bergamo oro uostą, siūlome pasirinkti bet kokią kitą mūsų kelionę ar tiesiog atgauti visus sumokėtus pinigus.

Nuolat sekame situaciją, atsakingų institucijų rekomendacijas (Užsienio reikalų ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Pasaulio sveikatos organizacijos), bendraujame su partneriais užsienyje, šalių vietos valdžios institucijomis. Jei situacija keistųsi, į ją reaguotume nedelsdami.

Suprantame, kad nežinomybė kelia nerimo, bet visų keliaujančių prašome išlikti ramiems ir pasikliauti atsakingų institucijų rekomendacijomis, vadovautis oficialių šaltinių informacija“, – rašoma komentare.

URM penktadienį atnaujintoje informacijoje keliaujantiems nurodo, kad dėl sparčiai plintančio naujojo koronaviruso rekomenduojama laikinai nevykti į Šiaurės Italijos Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus.

Šiuo metu URM taip pat rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją, Pietų Korėją, pietinėje Tenerifės salos (Ispanija) dalyje esantį Adeche (Adeje) miestą ir jo apylinkes.

Keliaujant į ES ir Šengeno erdvės šalis bei Jungtinę Karalystę rekomenduojama imtis atsargos priemonių.

Tokio paties lygio rekomendacija teikiama ir dėl Baltarusijos, Šiaurės Makedonijos, Singapūro ir Honkongo.

„Planuojantiems keliones rekomenduojame imtis būtinų atsargumo priemonių, atidžiai sekti vietos institucijų skelbiamas rekomendacijas bei nurodymus ir jų laikytis“, – praneša URM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)