Apie tai „Facebook“ pranešė jo žmona, ekonomistė Kaetana Leontjeva-Numavičienė, dabar jau Numa. Pasak jos, pagrindinė priežastis, kodėl abu ryžosi oficialiai sutrumpinti pavardę – sunkumai gyvenant užsienyje, lankantis įvairiose įstaigose bei keliaujant.

„Nuo vaikystės buvau pratus, kad mano vardą sunkiai tardavo ir klaidingai rašydavo – pradžioje bėdų turėjo net giminės. Bet po vestuvių sunkumai su vardu nublanko lyginant su dviguba pavarde, ypač gyvenant UK.

Problemų kildavo visur, kur tik reikalinga pavardė: medicinos įstaigose, oro uostuose, bankuose. Liūdniausia, kad trukdė profesinei veiklai, seminaruose niekas net nebandydavo pavardės tarti. Tingėdama aiškinti antrą pavardės dalį, tebenaudodavau mergautinę, bet šalutinis poveikis - kelionėse Nerijus tapdavo Mr Leontjeva, buvo net ir Mr Leontjeva-Numavičienė bei Mr Numavičienė (užsieniečiams nepaaiškinsi skirtingų sutuoktinių pavardžių galūnių). Todėl abu susitrumpinom pavardes ir tapom Numa“, – rašo K. Numa.

„Delfi“ primena, kad Turtingiausiųjų sąraše, kurį sudarė žurnalas „Reitingai“ su „Delfi“, „Vilniaus prekyba“ įvertinta kaip vertingiausia Lietuvos įmonė, kurios vertė siekia 2,5 milijardo eurų. Per pastarąjį dešimtmetį pagrindinis „Vilniaus prekybos“ akcininkas Nerijus Numavičius padidino savo valdomų akcijų dalį nuo 37 proc. iki 77 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)