Penktadienį paviešintame, vasario 25-ąją pasirašytame dekrete numatoma, kad įstaigos, gaminančios, importuojančios, platinančios ar pardavinėjančios elektronines cigaretes turės gauti licenciją iš Maisto ir vaistų administracijos (FDA).

Gaminiai taip pat turės būti įregistruojami FDA.

Dekretas išplečia 2017-aisiais priimtą draudimą rūkyti viešose vietose, į kurį nuo šiol bus įskaitomas ir elektroninių cigarečių rūkymas.

Pagal naująjį dekretą, „elektroninių cigarečių rūkymas uždarose viešose vietose ir nejudančiose ar važiuojančiose transporto priemonėse“ bei elektroninių cigarečių pardavimas nepilnamečiams ar pardavimas prie mokyklų yra laikomas neteisėtu.

Dekrete nėra tiksliai nurodoma, kokios bausmės bus taikomos nusižengusiesiems, tačiau pranešama, kad FDA per ateinančias 30 dienų paskelbs taisyklių ir apribojimų sąrašą.

R. Duterte apie draudimą naudoti ir importuoti elektronines cigaretes paskelbė dar 2019-ųjų lapkritį, sakydamas, kad „tai yra nuodinga“.

„Nurodau teisėsaugos institucijoms suimti visus asmenis, viešose vietose rūkančius elektronines cigaretes, – sakė prezidentas. – Negalite to daryti patalpose. Tai yra visiškas mėšlas. Jūs kenkiate žmonėms.“

Anot sveikatos departamento, skaičiuojama, kad daugiau nei 1 mln. filipiniečių naudoja elektronines cigaretes.

Departamentas jau buvo pateikęs siūlymą įvesti elektroninių cigarečių rūkymo draudimą, įspėdamas, kad šie įrenginiai negali pakeisti nikotino ir gali sukelti plaučių vėžį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)