Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius teigia, kad toks sprendimas yra politiškai angažuotas. Iniciatoriai sako, kad sprendimą lėmė įstatymų reikalavimai.

„Politikavimo labai daug matėsi iš visų politikų, kurie kalbėjo. Dėl to šiek tiek liūdna, nes nesimatė man aiškių tikslų, kad būtų kuo daugiau pliuralizmo žiniasklaidoje, kad būtų administracinis sprendimas, pritaikant kažkokį teisės aktą“, – BNS sakė D. Radzevičius.

„Pati procedūra negraži, nes ji politizuota“, – teigė jis.

Sprendimo projektą Alytaus miesto savivaldybės tarybai pateikė visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ frakcijos atstovė Laura Radzevičiūtė.

Ji anksčiau yra vedusi laidas ir šio judėjimo lyderio, irgi tarybos nario Tomo Pačėso žmonos valdomoje televizijoje „Dzūkijos TV“.

Radiją valdančiai įmonei „Alytaus radijas“ vadovauja Liudas Ramanauskas. Jo žmona, buvusi radijo žurnalistė Vilija Ramanauskienė yra Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė, išrinkta pagal komiteto „Alytaus piliečiai“ sąrašą.

Politikų kovos įrankis?

D. Radzevičius sakė šiuo atveju įžvelgiantis politikų kovą prieš jiems nepalankią žiniasklaidą.

„Pirminis variantas, dėl ko tas projektas buvo pateiktas, man sukėlė labai aiškių nuorodų į tai, kad L. Radzevičiūtė kaip politikė turbūt siekė aiškaus noro parodyti vietą Alytaus radijo stočiai „FM99“, – kalbėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas.

Sprendimo projekte, kuriam ketvirtadienį pritarė savivaldybės taryba, jo iniciatorė L. Radzevičiūtė nurodo, kad šiuo metu galiojanti patalpų nuomos sutartis su radiją „FM99“ valdančia įmone „Alytaus radijas“ yra neterminuota, kai visos kitos dėl nuomos sudarytos savivaldybės sutartys yra terminuotos.

L. Radzevičiūtė taip pat teigia, kad pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus savivaldybės turtas gali būti išnuomotas ne ilgesniam kaip 10 metų laikotarpiui, įskaitant ir termino pratęsimą.

„Šiuo atveju akivaizdu, kad UAB „Alytaus radijas“ patalpas nuomoja jau 20-imt metų be jokio viešo konkurso, grubiai pažeisdamas imperatyvaus pobūdžio teisės aktus“, – rašoma projekte.

Jame taip pat numatyta, kad 122,46 kvadratinio metro patalpų nuomos sutartis su radiją „FM99“ valdančia įmone „Alytaus radijas“ turi būti nutraukta nuo birželio 30 dienos.

Be kita ko, dokumente nurodyta skelbti naują viešąjį konkursą penkeriems metams už 2,33 euro mokestį kvadratiniam metrui per mėnesį.

Sprendimo projekte teigiama, kad iki šiol galiojusi Alytaus centre esančių patalpų nuomos kaina buvo 1,45 euro už kvadratinį metrą per mėnesį.

Su sprendimo iniciatore BNS ketvirtadienio popietę susisiekti nepavyko.

Žada kreiptis į Vyriausybės atstovą

Radiją „FM99“ valdančiai bendrovei „Alytaus radijas“ šiuo metu vadovaujantis Liudas Ramanauskas BNS teigė, kad įvertins tarybos sprendimą tik gavęs oficialų raštą, nes kol kas jokių dokumentų iš savivaldybės nėra gauta.

„Pirmiausia norime sulaukti sprendimo popierinio varianto, nes iki tol mes neturėjome jokio dokumento, jokios informacijos, kad tas klausimas bus svarstomas“, – teigė L. Ramanauskas.

„Sprendimas buvo priimtas, bet aš netgi neturiu jo formuluotės“, – pridūrė jis.

Jis taip pat teigė svarstysiantis kreiptis į Vyriausybės atstovą.

„Galbūt kreipsimės į Vyriausybės atstovą, kuris turi užtikrinti teisinės bazės laikymąsi tarybos sprendimuose. Mes nebijome nei to viešo konkurso, nei nieko, bet čia yra pateikiama neteisinga informacija – kad nebuvo konkurso, kad sutartis negaliojanti“, – sakė „FM99“ vadovas.

Jis taip pat pridūrė nusistebėjęs, kad patį sprendimo projektą pateikė politikas, o ne savivaldybės administracija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)