Atleidimų bus ir Lietuvoje

„Bloomberg“ rašo, kad „Danske“ pavyko 110 žmonių iš 400 rasti naują darbo vietą organizacijoje. Bankas taip pat informuoja, kad 60 žmonių sutiko iš darbo išeiti savo noru, likę 230 buvo atleisti.

„Danske“ Danijoje atleidžia 120 žmonių, Suomijoje – 60 , o Lietuvoje – 44. Švedijoje ir Norvegijoje skaičius nesiekia ir dešimties kiekvienoje šalyje, skelbia „Danske“.

Užimtumo tarnyba „Delfi“ informavo, kad vasario 27 dieną gautas pranešimas apie numatomus atleidimus „Danske“ banke.

Paaiškėjo, kad Lietuvoje visgi numatoma atleisti 45 darbuotojus. Tai jaunesnieji specialistai, specialistai, vyresnieji specialistai, jaunesniosios grandies vadovai. Kaip nurodo Užimtumo tarnyba, atleidimai numatomi nuo 2020 m. kovo 13 d. iki 2020 m. birželio 30 d.

Danske Bank A/S Lietuvos filialas, įgyvendina Danske Bank A/S sprendimus, susijusius su Danske Bank A/S struktūrinių padalinių reorganizavimu (toliau įgyvendinamas sprendimas nebeteikti finansinių paslaugų Lietuvoje, taip pat dalyje padalinių buvo perskirstytos užduotys tarp skirtingų komandų, automatizuotas užduočių atlikimas ir pan.) ir todėl tam tikrų darbuotojų atliekamų funkcijų yra atsisakoma arba tą patį užduočių kiekį įmonėje gali atlikti mažesnis skaičius darbuotojų“, – nurodytą atleidimo priežastį įvardijo Užimtumo tarnyba.

„Bloomberg“: bankas mažina išlaidas, siekia išlikti konkurencingu

Kaip rašo „Bloomberg“ mažiau nei prieš savaitę „Danske“ banko valdyba atskleidė norinti bent 23 proc. pasididinti atlyginimus – tokie pokyčiai, esą, būtini išaugus darbo krūviui, kurį lėmė „Danske“ parklupdęs pinigų plovimo skandalas.

Paradoksalu, kad bankas atleidžia darbuotojų, o kone tuo pačiu metu „valdyba nori daugiau pinigų“, teigia finansinių paslaugų sektoriaus darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Kentas Petersenas.

2018 metų pabaigoje „Danske“ prisipažino nesugebėjęs deramai pasidomėti 200 mlrd. eurų finansinių operacijų Estijoje prigimtimi ir sutiko, kad didžioji dalis šio skaičiaus kelia įtarimų. Nuo tada bankui tenkančios reikalavimų laikymosi išlaidos smarkiai išaugo, o „Danske“ perspėjo investuotojus, jog pelnas bus žymiai mažesnis nei 2019 metais.

„Danske“ žmogiškųjų išteklių vadovė Karsten Breum sako, kad bankas „ėmėsi įvairių iniciatyvų, kaip supaprastintų kai kurių skyrių veiklą“. Mažinti darbuotojų skaičių – užduotis ne iš lengvųjų, tačiau to imtis būtina, siekiant sumažinti išlaidas ir užsitikrinti, kad pavyks išsaugoti konkurencingumą.

„Danske“ „Danica“ skyriaus investicijų direktoriai Andersas Svennesenas ir Jesperis Langmackas pateko į atleistųjų sąrašą, skelbia „FinansWatch“, remdamasis šaltiniais banko viduje.

Nuo tada, kai prasidėjo pinigų plovimo skandalas, ne vienam banko vadovui buvo pateikti kaltinimai, nuo 2018 metų pradžios banko akcijos atpigo per pusę.

Vasario 21 dieną „Danske“ pranešė apie planus į valdybą įtraukti dar du narius – 56 metų vokietį Martiną Blessingą ir 59 metų suomę Raiją Leeną Hankonen. Bankas, bandydamas pagrįsti atlyginimų augimą, akcentuoja, kad valdybos nariams „keliami itin griežti reikalavimai ir lūkesčiai iš prievaizdų ir kitų akcininkų pusės“, o tai pareikalaus daugiau pastangų ir laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)