Neseniai Lietuvoje lankėsi "Stiga" atstovai. Mažesniuose miestuose užsieniečiai ieškojo įmonių, kurios sutiktų gaminti produkciją pagal Švedijos įmonės užsakymus.

Jei rastų tinkamus partnerius, iš Švedijos būtų perkelta visa gamyba.

"Kol kas jokių susitarimų nepasiekta. Tačiau sausį "Stiga" atstovai atvyks jau su konkrečiais pasiūlymais dėl kontraktų", - "Lietuvos rytui" tvirtino Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) eksporto projektų vadovas Andrius Vaitkevičius.

Švedijos koncernas "Stiga" norėtų, kad Lietuvoje būtų gaminama ir kita jų produkcija su gerai žinomu prekės ženklu.

Švedai šįmet kreipėsi į LEPA su prašymu rasti įmonių, susijusių su vamzdžių lankstymu, plastiko liejimu ir galutiniu gaminių surinkimu.

"Stiga" - viena didžiausių vejapjovių, krūmapjovių, įvairių smulkintuvų, traktorių gamintojų Europoje. Tačiau bendrovė taip pat gerai žinoma kaip stalo teniso stalų ir rakečių, stalo žaidimų bei rogučių gamintoja.

Pagal trejiems metams pasirašytą sutartį, Panevėžio "Stigma" privalės pagaminti apie 110 tūkst. stalo žaidimų "Stiga" žaidimų kasmet. Panevėžyje gaminamas stalo žaidimas eksportuojamas į Švediją, JAV, Kanadą ir kitas šalis, kuriose yra populiarus ledo ritulys.

Švedijos įmonės užsakymai padėjo "Stigmos" įmonėje sukurti 15 darbo vietų.

1998 metais Švedijos įmonė gavo išskirtinį JAV ledo ritulio lygos NHL leidimą pardavinėti ledo ritulio stalo žaidimus "Stanley Cup" su NHL komandos simbolika.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją