„Bendra grąžintina suma apie 1 mln. eurų“, – antradienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete pranešė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

„Tikslas yra keisti gyventojų elgseną, kada jis prašo dokumento, pagrįsiančio jo išlaidas“, – po posėdžio BNS teigė jis.

Naujaisiais VMI duomenimis, gauta virš 11,1 tūkst. pranešimų apie 2019 metais patirtas išlaidas, kurias pateikę ir pajamas deklaravę gyventojai galės susigrąžinti dalį GPM.

VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė BNS nurodė, kad daugiausiai prašymų, beveik 72 proc., pateikė gyventojai, siekiantys susigrąžinti 347 tūkst. eurų GPM už automobilio remonto darbus.

Beveik 26 proc. pateiktų prašymų – už atliktus remonto darbus (siekiama susigrąžinti 642 tūkst. eurų GPM). Likusieji prašymai – už įsigytas nepilnamečių vaikų iki 18 metų priežiūros paslaugas (siekiama susigrąžinti beveik 18,7 tūkst. eurų GPM).

2018 metų vasarą Seime priimant mokestinę pertvarką buvo nuspręsta gyventojams, kurie legaliai pirks automobilių remonto, statybos ar kitas namų ūkyje suteiktas paslaugas – pavyzdžiui, auklių arba namų tvarkytojų, suteikti galimybę susimažinti savo apmokestinamąsias pajamas ir taip susigrąžinti dalį sumokėto GPM.

Tuo pačiu visos veiklos, kurioms kuriamos naujos GPM paskatos, nebegali būti vykdomos su verslo liudijimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)