Trečiadienį bendrovė paskelbė, kad darbuotojų atleidimai Ispanijoje prisidės prie platesnio plano visoje Europoje panaikinti 2 362 darbo vietas, įskaitant 829 vietas Vokietijoje, 404 – Prancūzijoje, 357 – Jungtinėje Karalystėje (JK) ir 142 – kitose šalyse.

Prie aviacijos milžinei priklausančių objektų, įsikūrusių pietiniame Madrido priemiestyje Getafėje, beveik tūkstančio žmonių minia laikinai sustabdė savo darbą ir vykdė demonstraciją, nešina didžiuliu plakatu su užrašu „Čia nėra pertekliaus“.

„Jie mums pasakė, kad pagal bendrovės siūlomą restruktūrizaciją galimai bus panaikinta 630 darbo vietų. Parodėme, kad tokius planus atmetame“, – sakė vienos didžiausių Ispanijos profsąjungų CCOO pareigūnas Francisco San Jose.

Kituose septyniuose „Airbus“ objektuose taip pat buvo laikinai sustabdytas darbas ir vyko demonstracijos, sakė profsąjungos atstovas spaudai, teigdamas, kad prie protestų prisijungė „tūkstančiai darbuotojų“.

„Visi nerimaujame, nes yra daug darbo vietų, bet čia nėra galimybių jas panaikinti, – sakė „Airbus“ darbuotojas Cristianas Fuentesas. – Švelniai tariant, žmonės kiek baiminasi.“

„Airbus“ teigė, kad darbo vietos bus panaikinamos per dvejus metus gynybos ir kosmoso padalinyje, atsakingame už 15 proc. bendrovės pajamų.

Tačiau kitas profsąjungos atstovas Jorge Escribano sakė, kad, atsižvelgiant į teigiamus civilinio skyriaus veiklos rezultatus, turėtų atsirasti veiksmų laisvės.

„Airbus“ yra didžiulė tarptautinė bendrovė, kuri turi gynybos skyrių ir civilinį skyrių, pasiekiantį puikius rezultatus. Manome, kad, jeigu tai yra tiesa, jog gynybos skyriuje darbuotojams neužtenka darbo, reikėtų prie to prisitaikyti padidinant civilinio skyriaus darbo krūvį“, – teigė J. Escribano.

Ispanijoje „Airbus“ turi 13 tūkst. darbuotojų, tačiau profsąjungų vadovai teigia, kad lieka neaišku, kiek darbo vietų bus paveikta iš viso. Jie pareiškė susirūpinimą, kad smarkiausiai paveikiami bus nedideli ir vidutinio dydžio subrangovai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)