2017 m. taryba už galimus pažeidimus tinkle, valdytame Suomijos prekybos koncerno „Kesko“ antrinės kompanijos „Rautakesko“, skyrė 920 tūkst. eurų baudą. Taryba apkaltino tinklo valdytojus sudarius susitarimus su tiekėjais ir konkurentais dėl prekių perpardavimo kainų.

2016 m. pavasarį „K-Rauta“ parduotuves valdžiusių įmonių akcijas Latvijoje ir Estijoje iš „Rautakesko“ įsigijo „Senukų“ grupė (dabartinis pavadinimas – UAB „Kesko Senukai Lietuva“).

Perimtą iš „Rautakesko“ prekybos tinklą Latvijoje valdanti bendrovė „Kesko Senukai Latvia“ užtikrina, kad savo versle laikosi aukščiausių etikos ir skaidrumo standartų, teigia bendrovės atstovė Karina Kaširska.

Pasak jos, naujieji valdytojai perėmė ankstesnių savininkų įsipareigojimus, tuo pačiu „Rautakesko“ (šiuo metu – „Kesko“) liko prievolė prisiimti galimus nuostolius jų valdymo laikotarpiu.

Dėl Latvijos Konkurencijos tarybos sprendimo „Kesko Senukai Latvia“ kreipėsi į teismą, argumentuojant, kad taryba praleido senaties terminus, iškraipė įrodymus, selektyviai atsirinkdama vertinamų produktų kainas, rėmėsi elektroniniu susirašinėjimu, kuriame įmonė nedalyvavo ir apie kurį nežinojo.Taip pat tvirtinama, kad taryba, vertindama įrodymus, supainiojo produktus, o pirkimo kainų derybas su tiekėjais nepagrįstai vertino kaip bandymą paveikti konkurentų mažmenines kainas.

Pasak K. Kaširskos, įmonė svarsto galimybę Latvijos Regioninio administracinio teismo sprendimą, kuriuo patvirtintos 2017 m. tarybos išvados, skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Iš „Rautakesko“ perimto prekybos tinklo Latvijoje apyvarta 2018 metais augo 64,3 proc. – iki 90,623 mln. eurų, statybos, remonto ir buities prekių pardavimų pajamos padidėjo 66 proc. iki 90,007 mln. eurų. 2018 metais uždirbta 1,474 mln. eurų pelno, kai prieš metus buvo patirtas 4,61 mln. eurų nuostolis.

Artūro Rakausko vadovaujamos „Kesko Senukai“ grupės grynieji pardavimai visose trijose Baltijos šalyse 2019 m. sudarė 715,5 mln. eurų ir buvo 18,8 proc. didesni nei 2018 m. Tuo tarpu Suomijos prekybos koncerno „Kesko“ pardavimai pernai augo 1,4 proc. ir siekė 10,720.3 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)