Anot Kauno LEZ pranešimo, įmonėje sumontuotos tirpių ir geriamų produktų gamybos linijos, joje per parą bus pagaminama iki 6 tonų produkcijos, ji iškeliaus į daugiau kaip šimtą pasaulio šalių.

Kauno LEZ atstovas Ignas Juknevičius BNS nurodė, jog įmonės investicijos į gamyklą Kaune siekė 4 mln. eurų.

Įmonės vadovo Stefo van Gilso teigimu, statyti naują gamyklą Kaune nutarta norint plėsti produkcijos portfelį, be to, tokį sprendimą lėmė ryšiai su „Interchemie“ produkcijos atstovais Lietuvoje bei kvalifikuoti darbuotojai.

„Nyderlandų investuotojai tvirtina, kad situacija Kauno darbo rinkoje yra ypač patraukli, nes reikiamos kvalifikacijos žmones pavyksta rasti sklandžiai ir greitai, o trūkstamos patirties darbuotojai semiasi keldami kvalifikaciją Nyderlanduose ar mokydamiesi iš kolegų, atvykstančių į Kauną iš kitų kompanijos padalinių“, – teigė S. van Gilsas.

Kauno padalinyje šiuo metu dirba 20 žmonių, iš jų daugiau kaip pusė – registracijų specialistai, kurie rūpinasi tarptautine produktų registracija.

„Interchemie“ gamina generinius veterinarinius vaistus – vandenyje tirpius miltelius, pašarų priedus ir kitus preparatus. Įmonė daugiausiai prekiauja Azijoje, Afrikoje, Pietų Amerikoje. Pastaraisiais metais norima plėstis į Europą ir JAV.

Kompanija turi penkias gamyklas: po dvi Nyderlanduose ir Estijoje, vieną Lietuvoje, jose iš viso dirba apie 190 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)