Įstatymai aiškiai nurodo takoskyrą tarp mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigų, tarp ribotos ir neribotos veiklos licencijos. (...) Įstaiga reikalavimus ir rekomendacijas ignoravo, taip darydama žalą visam sektoriui“, – pranešime spaudai cituojama Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorė Jekaterina Govina.

Nurodoma, kad Lietuvos bankas 2015 metų gruodžio viduryje bendrovei „Contabilita“ suteikė mokėjimo įstaigos ribotos veiklos licenciją, leidusią jai Lietuvoje teikti pinigų perlaidos paslaugas. Praeitų metų rudenį, kilus įtarimams, kad įstaiga siūlo paslaugas, galimai neatitinkančias turimos licencijos, Lietuvos banko Priežiūros tarnyba kreipėsi į ją prašydama pateikti detalią informaciją apie vykdomą veiklą.

Paaiškėjo, kad „Contabilita“ nuo 2018 metų rugsėjo mėnesio klientams atidarydavo mokėjimo sąskaitas, į kurias priimdavo lėšas be konkretaus mokėjimo nurodymo ir šios lėšos sąskaitose buvo laikomos neribotą laiką. Tokių paslaugų teikti įstaiga neturėjo teisės.

Bendrovė taip pat klaidino klientus viešai nurodydama, kad yra elektroninių pinigų įstaiga, nors turėjo tik mokėjimo įstaigos ribotos veiklos licenciją. Turėdama leidimą paslaugas teikti tik Lietuvoje, bendrovė teikė jas ir kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Panaikinus licenciją, bendrovė nebeturi teisės teikti mokėjimo paslaugų, išskyrus atvejus, kai būtina atsiskaityti su esamais klientais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)