Šią įmonę Vyriausybė siūlė įtraukti į privatizuojamų bendrovių sąrašą, tačiau Seimas tam nepritarė. Galiausiai „Problematika“ įtraukta į strateginių įmonių sąrašą.

„Sprendimas teisingas ir logiškas. Taip ir turėjo būti, nes esame susisiekimo sektoriaus įmonė. Šiek tiek liūdna, kad procesas užtruko“, – BNS sakė įmonės vadovas Artūras Palekas.

„Problematiką“ perduoti Susisiekimo ministerijai numatyta Turto banko parengtame Vyriausybės nutarimo projekte, kurį ministrų kabinetui svarstyti turėtų teikti ekonomikos ir inovacijų ministras.

Šuo metu paskirto ministro nėra, jo pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kaip BNS informavo Turto banko atstovas Tomas Bagdonas, nutarimo projektas Ekonomikos ir inovacijų ministerijai buvo pateiktas dar pernai gruodžio 16 dieną. Ministerijos atstovė Ieva Jonilienė BNS teigė, kad procesas neužtruko, vyko jo derinimas.

Susisiekimo ministerijos siūlymu „Problematiką“ pernai kovą Vyriausybė įtraukė į privatizuojamų įmonių sąrašą, todėl ji buvo perduota Turto bankui.

Tačiau Seimas Vyriausybės siūlymui nepritarė ir parlamento sprendimu „Problematika“ įtraukta į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Minėtą įstatymo pataisą vetavo prezidentas Gitanas Nausėda, tačiau veto Seimas atmetė pernai lapkritį ir „Problematiką“ įtraukė į strateginių įmonių sąrašą, siekiant apsaugoti šią valstybės įmonę „nuo galimų privatizavimo grėsmių“ ir užtikrinti valstybinę kelių statybos kokybės kontrolę.

1991 metais įkurta „Problematika“ įsikūrusi Vilniuje, Granito gatvėje. Čia įmonei priklauso apie 6 tūkst. kvadratinių metrų patalpų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)