„Lidl“ Parduotuvių lentynose neliko trijų rūšių plastikinių pirkinių maišelių, o pirkėjai kviečiami vietoj jų rinktis popierinius maišelius arba daugkartinius pirkinių maišelius.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika antradienį teigė, kad tai yra „atsakingas vokiško verslo žingsnis“.

„Laukėm, laukėm ir sulaukėm. Per metus susidaro maždaug 100 tūkst. tonų plastiko atliekų. Daugiau nei 60 proc. atliekų yra pakuotės, maišeliai, kitos pakavimo plastiko dalys. Šiandien turime simbolinį ir atsakingo vokiško verslo žingsnį ir pavyzdį kitiems prekybos centrams, kad alternatyvų yra ir jomis galima pasinaudoti. Pakeitus vieną plastiko maišelį turime net 6 alternatyvas iš aplinkai draugiškesnių priemonių. Yra didžiulės alternatyvos tiek verslui, tiek gamintojams, kad galima padaryti geriau. Linkiu kitiems sekti šiuo geru pavyzdžiu“, – sakė K. Mažeika.

Lidl taip pat greitai ketina pasiūlyti pirkėjams daugkartinius maišelius vaisiams, daržovėms ir biriems produktams.

Kompanija įsipareigoja iki 2025 m. pabaigos sumažinti plastikinių pakuočių kiekį 20 proc. bei užtikrinti, jog visos tokių gaminių plastiko pakuotės būtų 100 proc. tinkamos perdirbimui.

2019 metų vasarą „Lidl Lietuva“ iš prekybos išėmė vienkartinius plastiko gaminius, tokius kaip vienkartiniai indai, įrankiai ir šiaudeliai, bei pakeitė šiuos gaminius atitikmenimis iš alternatyvių ir perdirbamų medžiagų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)