Muitai buvo įvesti spalio 18-ąją, Vašingtonui ėmusis atsakomųjų veiksmų prieš Europos Sąjungą dėl subsidijų orlaivių gamintojai „Airbus“.

„Esame labai nusivylę, kad 25 proc. muitai vieno salyklo viskio ir likerių eksportui į Jungtines Valstijas vis dar galioja“, – pranešime sakė Škotijos viskio asociacijos (ŠVA) pirmininkė Karen Betts.

„Muitai galioja jau keturis mėnesius ir smarkiai paveikia škotiško viskio gamintojus, o ypač nedideles distiliavimo įmones, – sakė ji. – Eksporto duomenyse jau pastebime smarkų nuosmukį, tad, remiantis tuo, manome, kad per metus prarasime bent 100 mln. svarų.“

K. Betts pareiškė, kad ES, JAV ir Jungtinė Karalystė (JK) turi „padvigubinti savo pastangas“ sprendžiant transatlantinius prekybos nesutarimus, jog škotiškui viskiui muitai galiausiai nebebūtų taikomi.

Asociacija palankiai įvertino ministro pirmininko Boriso Johnsono ryžtą kiek įmanoma greičiau panaikinti ES muitus JAV viskiui.

Tačiau vos tai įvyks, Londonas turės užtikrinti, kad Vašingtonas atsakytų tokiais pat veiksmais.

Asociacija taip pat sakė, kad JK vyriausybė galėtų sušvelninti muitų poveikį, sumažindama akcizų mokesčius alkoholiui naujame biudžete.

K. Betts sakė, kad toks žingsnis padėtų škotiško viskio verslui sustiprinti savo poziciją JK, taip kompensuojant JAV sukeltus nuostolius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)