Su „Nemuno“ pajininkais pasirašyta sutartis dėl 67,15 proc. pajų pirkimo už kiek daugiau nei 2 mln. eurų, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Linas Agro Group“.

Pasak bendrovės direktoriaus pavaduotojo Andriaus Pranckevičiaus, „Nemuno“ įsigijimas yra patrauklus, nes ši įmonė yra įsikūrusi netoli Žibartonių ŽŪB.

„Žemės ūkio bendrovė „Nemunas“ mums yra patraukli, nes yra šalia, o jos veikla diversifikuota. Manome, kad turime ką pasiūlyti kaimynams, ir pirmiausia – savo patirtį“, – pranešime teigė A. Pranckevičius.

„Linas Agro Group“, be Žibartonių ŽŪB, priklauso penkios žemės ūkio bendrovės – Panevėžio rajono Aukštadvario ŽŪB, Šakių rajono Lukšių ŽŪB, Biržų rajono Medeikių ŽŪB, Sidabravo ŽŪB ir Kėdainių rajono Labūnavos ŽŪB.

Birželio pabaigoje Danijos „Akola“ valdė 69,15 proc. „Linas Agro Group“ akcijų paketą. 10,73 proc. akcijų priklausė Dariui Zubui, 3,01 proc. – Tomui Pučkiui, 2,55 proc. – „Swedbank“ Estijos klientams.

Registrų centro duomenimis, bendrovė „Nemunas“ turi septynis pajininkus bei tris narius: Žibartonių ŽŪB, Veronika Buzienė ir Žilvinas Jukna.

„Linas Agro Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)