Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis sako, kad tai ne vienkartinis atvejis ir toli gražu ne naujiena tiems, kurie lankose uostamiesčio šventėse.

„Tai vyksta ne pirmi, ne antri ir ne treti metai. Ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio metu, ir Jūros šventės metu buvo ribojama prekyba alkoholiniais gėrimais stiklinėje taroje konkrečiai toje lokalioje vietoje, kur vyksta renginiai. Nieko tame naujo nėra. Tai nėra kažkokie politiniai sprendimai. Manome, kad tokiu būdu padidiname žmonių saugumą, nes, įsivaizduokite, vienu metu vienoje vietoje susirenka daug žmonių. Kažkas pradės nešiotis stiklinius alkoholio butelius, gali įvykti nelaimė. O tokioje lokalioje vietoje yra tik dvi-trys parduotuvės“, – paaiškino A. Cesiulis.

Pašnekovas patikslino, kad tokie ribojimai yra taikomi jau nuo pirmojo Šviesų festivalio, o Jūros šventėje jie galioja jau nuo 2009 metų.

Kodėl ribojime numatytas tik alkoholis stiklinėje taroje, o mineralinis vanduo ar kiti gėrimai neužkliuvo, A. Cesiulis sako negalintis pasakyti, nes niekada niekas tokio klausimo nekėlė.

„Galima tada ir agurkus stiklainyje uždrausti, bet tada jau prieitume iki beprotybės“, – sako A. Cesiulis.

Prekybos tinko „Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė sako, kad šiais metais į draudimo zoną pateko tik viena nedidelė parduotuvė.

„Tai nėra pirmi metai, kai savivaldybė skiria apribojimus. Tik skiriasi regionais. Šiais metais pateko tik viena parduotuvė, kiekvienais metais keičiasi“, – sako I. Baltrušaitienė.

Ribojimų sulaukė ir dar „Maximos“ prekybos tinko parduotuvė. Atstovė Rima Aukštuolytė sako, kad jų tinklo parduotuvė Šviesų festivalyje ribojimų sulaukė pirmą kartą. Tačiau anksčiau ne kartą teko paisyti draudimo kitų švenčių metu.

„Nuo penktadienio 16 val. iki sekmadienio 15 val. dviejose mūsų parduotuvėse Klaipėdoje, Taikos pr. 12 A ir H. Manto g. 11, nebuvo prekiaujama alkoholiniais gėrimais, esančiais stiklinėje taroje. Tai padaryta vadovaujantis Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu, kuris skirtas savaitgalį vykusiam Šviesų festivaliui. Šis sprendimas festivalio metu laikinai apribojo tik alkoholinių gėrimų prekybą. Iki šiol tokių veiksmų, vadovaudamiesi Klaipėdos miesto savivaldybės nutarimais, imdavomės per Jūros šventę,“– sako R. Aukštuolytė.

„Delfi“ primena, kad savaitgalį Klaipėdoje vyko Šviesų festivalis. Jo metu į parduotuvę užsukę žmonės nustebo, kuomet leidžiamu prekybos alkoholiu metu, negalėjo pastarojo įsigyti stiklinėje taroje. Kiek vėliau paaiškėjo, kad papildomą draudimą prekybai alkoholiu taiko Klaipėdos miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)