„Delfi“ apsilankė gėlių turguje Vilniuje ir pakalbino čia gėles perkančius vyrus. Visi kone sutartinai tvirtino, kad tokią dieną netaupo, o gėlės – ne vienintelė staigmena, kurią jie paruošė savo mylimosioms.

Gėles savo žmonai rinkęs Donatas Juršėnas-Donciavas tvirtino, kad raudonas gėles rinkosi ne dėl to, kad tai tradicinė Meilės dienos spalva, o todėl, kad jo žmonai ši spalva gražiausia.

Jis teigė, kad tokią dieną pirkdamas gėles tikrai netaupo, tačiau pridūrė, kad jis tiksliai žino ne tik žmonos mylimiausią spalvą, bet ir mėgiamą skaičių, tad tiksliai žinojo, kiek ir kokių gėlių pirks.

Beje, jis tvirtino, kad gėles reikia pirkti ne tik per šventes, tad jokio spaudimo nejaučia. „Visada malonu pirkti gėles, jokios prievolės nėra“, – kalbėjo Donatas, gėlėms išleidęs apie 40 eurų ir pridūręs, kad tai ne vienintelė staigmena, kuria nustebins savo žmoną.

Kitas „Delfi“ sutiktas vyras kalbėjo, kad perka raudonas rožes ne tik dėl to, kad jo mylimajai jos labiausiai patinka, bet ir dėl to, kad tai – Šv. Valentino dienos gėlė. O ar pirkdamas gėles skaičiuoja? „Be abejo paskaičiuoju. Yra tam tikras limitas, dėl to liksiu prie tam tikros sumos“, – nusišypsojo pašnekovas.

O ar gėles pirkti brangu? „Nėra pigu, bet kai reikia, reikia pirkti“, – neslėpė vyras ir tvirtino, kad gėlių savo išrinktajai dovanoja kone kas mėnesį.

Beje, kad kas mėnesį savo žmoną stebina gėlėmis, tvirtino ir dar vienas sutiktas vaikinas. Rožių rožiniais krašteliais įsigijęs vyras tvirtino, kad būtent tokias jo žmona mėgsta labiausiai.

Į klausimą, ar labai skaičiuoja pinigus, pirkdamas gėles, vyras teigė, kad šiandien tiesiog norėjo nupirkti savo žmonai vienuolika rožių.

Baltų frezijų puokštę įsigijęs vyriškis „Delfi“ kalbėjo, kad jau ateidamas į gėlių turgelį žinojo , kokias gėles pirks ir kiek ketina išleisti. Tiesa, pavyko išleisti mažiau nei planavo. „Planavau 30, išleidau 21“, – įvardijo vyriškis.

Vyriškis teigė, kad šįvakar tikrai švęs Meilės šventę, o vėliau dar ketino aplankyti ir pasveikinti ir savo mamą.

Dar vienas vyras, nupirkęs savo žmonai glėbį rožių, atviravo, kad niekada netaupo pirkdamas jai gėles. Rožines rožes išsirinkęs vyras teigė, kad kainos nėra didelės, o išleido maždaug 50 eurų, tačiau tai – ne pabaiga. „Dar nežinau, kiek kainuos, bet kažkiek kainuos“, – tvirtino vyras ir pridūrė, kad taip pat netaupo ir kovo 8-ąją ir per žmonos gimtadienį.

Žmonai ir mamai gėlių kompozicijas įsigijęs vilnietis kalbėjo, kad pirkti gėles brangu, tačiau pinigų negailėjo. „Neskaičiavau“, – prisipažino vyras, tačiau neatskleidė, kiek kainavo ir neslėpė, kad gėles perka retai.

DELFI primena, kad dar Meilės dienos išvakarėse verslininkai neslėpė, kad raudonų gėlių kainos šią dieną bus didesnės nei įprastai. Jų teigimu, kainos kyla jau užsienyje, iš kur jos ir atkeliauja, tad ir jie yra tiesiog priversti gėles pabranginti.

Raudonos rožės – brangiausios, „Konarskio“ turgelyje Vilniuje jos kainuoja po 2,3 Eur, šviesesnės rausvos spalvos – po 1,5 Eur. Galima rasti rožių ir po eurą, tačiau šios – oranžinės ar baltos spalvos.

Penkias pačias mažiausias rožes paprastą dieną neva būtų galima nusipirkti po 0,9 Eur, t. y. už 4,5 Eur. Šventinę dieną – jau už 5 eurus. Didesnė viena rožė paprastą dieną kainuoja 3,5 Eur, o Meilės dieną – 5 Eur.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)