„Dėl ko yra sutarimas tarp Baltijos šalių 100 proc. – branduolinės saugos klausimais. Dėl to nebuvo niekada jokių abejonių, kad streso testo rekomendacijos turėtų būti įgyvendintos. Dėl elektros energijos importo, (...) šiandien noriu pasakyti labai aiškiai, deramės kartu, sėdime prie bendro stalo su Latvija ir Estija, tam kad sukurtume planą, kaip ta Baltarusijoje pagaminta elektra negalėtų būti importuota į Baltijos šalis. Šiuo metu toliau vyksta derybos“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė Ž. Vaičiūnas.

Ministro teigimu, artimiausiu metu turėtų būti pasiektas kompromisas.

„Artimiausiu metu, turbūt savaitės kitos klausimas, kai turėsime sutarimą šiuo klausimu. Matydamas atmosferą, konstruktyvumą ir Europos Komisijos įsitraukimą, tikiu, kad turėsime gerą kompromisą“, – teigė Ž. Vaičiūnas.
ELTA primena, kad Baltarusija 2400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km.

Lietuva yra priėmusi sprendimą neįsileisti elektros iš Baltarusijos, kai pradės veikti Astravo AE. Tokį sprendimą yra priėmusi ir Lenkija.

2017-ųjų birželį Seimas pripažino, kad Baltarusijoje, Astrave, statoma branduolinė elektrinė yra nesaugi ir kelianti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)