Nepaisant šiltų žiemos orų, „Amber Grid“ išlaikė stabilų pajamų lygį, o rekordiniai dujų transportavimo kiekiai į Latviją leido įmonei uždirbti pelno, skelbia operatorius.

2019 metų bendrovės grynasis pelnas siekė 11,8 mln. eurų. EBITDA (pelnas iki mokesčių, palūkanų, nusidėvėjimo ir amortizacijos) siekė 24,3 mln. eurų ir buvo 1,3 proc. mažesnis, palyginti su 2018 metais.

„Kryptingai investuojant į Lietuvos dujų perdavimo infrastruktūrą ir jos jungtis su kaimyninėmis šalimis, transportuotų dujų srautas Latvijos kryptimi buvo rekordinis. Tai padėjo mums amortizuoti šiltesnių orų poveikį bendrovės pajamoms, dirbti pelningiau ir pernai prasidėjus naujam reguliaciniam laikotarpiui nuo 2020 m. pradžios teikti paslaugas Lietuvos vartotojams 16 proc. pigiau“, – pranešime cituojamas laikinasis „Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius.

Investicijos į dujų perdavimo tinklo modernizavimą pernai siekė 18,3 mln. eurų arba 14 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)