Ši akcinė bendrovė anksčiau buvo pavadinta „Ventus-Nafta“ ir priklausė „Mažeikių naftai“. Kaip rašoma orlen.lt, degalinių tinklas kartu su naftos perdirbimo įmone įsigytas 2006 metais.

Šiandien „Orlen“ Lietuvoje valdo 25 degalines. Dar apie 2,7 tūkst. degalinių veikia Lenkijoje, Vokietijoje ir Čekijoje.

Beveik 3 mln. Eur pelno

Juridinių asmenų registro duomenimis, vienintelis „Orlen Baltics Retail“ akcininkas yra Lenkijoje įregistruota įmonė „Polski Koncern Naftowy Orlen Spolka Akcyjna“ (PKN „Orlen“).

Nuo 2019 metų balandžio 24 dienos įmonei vadovauja Lenkijoje gimęs Rafalis Balazy.

Nurodoma, kad 2018 metais „Orlen Baltics Retail“ iš viso turėjo 27,5 mln. Eur turto. Įmonės pardavimo pajamos 2018 metais siekė 94,4 mln. Eur, o grynasis pelnas – 2,9 mln. Eur.

Orlen petrol station

„Orlen Baltics Retail“ prekiauja ne tik degalais, bet ir maisto produktais, gėrimais ir tabako gaminiais.

Įmonės tinklalapyje rašoma, kad „Orlen“ degalinėse galima įsigyti šių rūšių degalų: Verva 95, Verva D, 95 benzino, 98 benzino, dyzelino ir suskystintų automobilinių dujų. Degalinėse taip pat veikia parduotuvės „Stop Cafe“, daugumoje galima rasti ir automobilių plovyklų.

Tinklapyje taip pat yra žemėlapis su 25 „Orlen“ degalinėmis, iš kurių 3 yra Vilniuje, po 4 Kaune ir Klaipėdoje, po 2 Panevėžyje, Mažeikiuose Kryžkalnyje ir po 1 Marijampolėje, Palangoje, Telšiuose, Šiauliuose, Tauragėje, Prienuose, Kaišiadoryse ir Alytuje.

Registre nurodoma, kad įmonės buveinė įsikūrusi J. Jasinskio g. 16B, Vilniuje.

„Orlen Baltics Retail“ komentavo, kad S. Skvernelė įdarbinta laikantis standartinių procedūrų.

„S. Skvernelė buvo įdarbinta finansų analitike laikantis standartinių procedūrų, nustatytų pagal įmonės tvarką“, – įmonės atstovus cituoja 15min.

Uždirbs apie 1,5 tūkst. Eur

„Sodros“ duomenimis, S. Skvernelės darbovietė vasario 4 dieną turėjo 307 darbuotojus, kuriems gruodį mokėtų atlyginimų vidurkis iki mokesčių buvo 1353,32 Eur (apie 855 Eur į rankas).

„Orlen Baltics Retail“ visą mėnesį dirbančiųjų mediana gruodį siekė 1213,37 Eur popieriuje. Ketvirtadalis uždirbančiųjų mažiausiai gavo iki 1105,88 Eur, ketvirtadalis uždirbančiųjų daugiausia – per 1360,73 Eur.

Premjeras S. Skvernelis trečiadienį sakė, kad jo sutuoktinės atlyginimas yra maždaug perpus mažesnis už jo.

Vyriausybės kanceliarijos duomenimis, ministro pirmininko vidutinis mėnesinis darbo užmokestis popieriuje 2019 metais siekė 5628 Eur. Išeitų, kad S. Skvernelė uždirbs iki 2814 Eur popieriuje (arba iki maždaug 1702 Eur į rankas).

„Taip, ji ieškojo darbo. Pasibaigus vaiko priežiūros atostogoms, nusprendė pakeisti darbą. Ir įsidarbino kaip eilinis Lietuvos žmogus – ieškantis darbo, turintis tam reikalingą išsilavinimą“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Paklausus, ar buvo skelbiamas konkursas šioms pareigoms užimti, S. Skvernelis sakė, kad reikia paklausti jo žmonos. Tačiau iš karto pridūrė, jog žino, kad to ji nekomentuos.

Saulius Skvernelis

Iki vaiko priežiūros atostogų S. Skvernelė dirbo „Swedbank“.

Darbą, anot premjero, ji pakeitė dėl jo užimamų pareigų. „Tai buvo dalinai susiję ir su mano vykdomomis pareigomis, nes ankstesnis darbas ir darbo funkcija buvo tiesioginis bendravimas su klientais. O tai irgi kelia tam tikrų nepatogumų“, – sakė premjeras. Jis teigė, kad jo žmona dirbti pradėjo sausio 6 dieną. Premjeras patvirtino, kad dirba ji finansų analitike.

S. Skvernelis dar sakė, kad žmona darbo paieškas su juo aptarė. „Žinoma, nes buvo paieškos, buvo pasiūlymų ir iš biudžetinio sektoriaus. Bet aš supratau, kad būtų kilęs dar didesnis triukšmas, kalbant apie valstybės įmones ar biudžetines įstaigas, todėl pritariau tam pasirinkimui, kurį ji padarė“, – žiniasklaidai sakė premjeras.

Taip jis atsakė į klausimą, ar prisidėjo prie žmonos karjeros pokyčių: „Neabejoju savo žmonos kompetencija ir išsilavinimu. Praleista beveik 20 metų finansų institucijoje, viename iš bankų, tai jai tikrai nereikia vyro pagalbos. Manau, kad dar daugiau, – ši pavardė jai yra kaip minusas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)