„Nors sumažėjo prekybos karo tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos grėsmė, koronavirusas įneša naują neapibrėžtumo sluoksnį“, – kalboje Paryžiuje teigė Ch. Lagarde.

Ch. Lagarde komentaruose koronaviruso epidemiją palygino su tokiomis pasaulinėmis rizikomis ekonomikai, kaip prekybos įtampos ir geopolitiniai nesutarimai.

Nepaisant to, buvusi Prancūzijos finansų ministrė bandė nuraminti klausytojus teiginiais, esą ECB pinigų politika veikia kaip „veiksmingas automatinis stabilizatorius“, kuris gali padėti sutvirtinti Europos ekonomiką.

Ch. Lagarde koronaviruso protrūkio poveikį ekonomikai komentavo po JAV Federalinio atsargų banko (FED) valdybos pirmininko Jerome'o Powello praeitą savaitę išplatinto pranešimo, kuriame jis patvirtino, kad JAV centrinis bankas „atidžiai stebi“ viruso protrūkį. Nuo koronaviruso žemyninėje Kinijoje mirė jau beveik 500 žmonių, o juo užsikrėtusiųjų skaičius viršija 24 tūkst. Virusas išplito į daugiau nei 20 šalių.

„Tikrai bus padarinių Kinijos gamybai, bent jau artimuoju laikotarpiu“, – teigė J. Powellas, pabrėždamas, kad poveikį pajus ir kitos šalys, kurių ūkis susijęs su Kinijos tiekimo grandinėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)