„Didžiausias privalumas yra, kad žmogiškieji ištekliai yra šalia. Norint perkelti gamybą į bet kokią kitą pasaulio šalį, pirmiausia reikalingi žmonės, darbuotojai, specialistai. Juos surasti, paruošti mūsų verslo srityje nėra taip lengva. Šiandien noriu pasakyti, kad vienas Visagino traukos taškų buvo Technologijų ir verslo mokymų centras“, – „Intersurgical“ statybų pradžios minėjimo renginyje Visagine sakė S. Žvirblis.

Sigitas Žvirblis

Jo teigimu, bendrovė jau yra įdarbinusi 200 darbuotojų iš Visagino ir Ignalinos.

„Turėkite omenyje, jei mes atidarome gamyklą šių metų gruodžių gale, tai tie patys darbuotojai, kurie šiandien važinėja iš Ignalinos, Visagino į Pabradę, jie turės darbą šalia namų. Jeigu viskas bus sėkminga, kitas etapas bus kitur. Stengsiuosi įrodyti savo darbuotojų dėka, kad Lietuvoje galime daug daugiau“, – tikino jis.

Nausėda: man labai svarbu, kad Lietuvos regionai klestėtų

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad jam labai svarbus Lietuvos regionų klestėjimas.

„Man, žvelgiant iš paukščio skrydžio, labai svarbu, kad Lietuvos regionai klestėtų. Kad Lietuvos regionuose taip pat būtų verslas, darbo vietos, kad žmonės jaustųsi tvirtai, kad žmonės jaustų ir tikėtų savo ateitimi“, – žurnalistams Visagine sakė prezidentas.

„Mes galime tvirtai atsakyti skeptikams ir oponentams, nebus taip, kaip jūs pranašaujate, nebus taip, kad Lietuvoje liks 2,5 miesto, o visa kita bus likutis. Ne, visa Lietuva turi kilti, visa Lietuva turi gyventi gerai, visa Lietuva turi traukti ne vien užsieniečių dėmesį, bet ir tų, kurie išvyko ir dabar galvoja parvykti, dėmesį“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentas Nausėda sako manąs, kad medicinos prietaisus gaminanti bendrovė „Intersurgical“, Visagine pradedanti statyti gamyklą, sukurs mieste gerai apmokamų darbo vietų.

„Labai smagu, kad po Visagino atominės elektrinė uždarymo, kai, ką ten slėpti, susidarė ta tuštuma tiek verslo, tiek bendrajame gyvenime Visagine, atsirado galimybė pritraukti investuotojus, ir tokus rimtus investuotojus kaip „Intersurgical“, kurie ryžosi investuoti“, – žurnalistams penktadienį Visagine sakė G. Nausėda.

„Manau, kad (bendrovė – ELTA) sukurs čia gerai apmokamų darbo vietų, kadangi šiandien Lietuvai nebereikia bet kokių darbo vietų. Lietuvai reikia gerai apmokamų darbo vietų, nes mūsų žmonės verti ir didesnių pajamų, ir geresnio gyvenimo“, – tikino prezidentas.

„Intersurgical“ gamykla šiuo metu veikia Pabradėje.

Kaip ELTA jau rašė, penktadienį Visagino savivaldybė kartu su bendrove „Intersurgical" skelbia „Intersurgical" gamyklos statybų pradžią. Gamyklos Visagine statybų pradžia bus paskelbta simboliniu kapsulės įkasimu.

Statybų pradžios renginyje dalyvaus ir kapsulę su palinkėjimu ateities kartoms įkas prezidentas G. Nausėda.