Redakcija sulaukė komplekso „Trasalis“ darbuotojų laiško.

„Esu šios įmonės darbuotoja, kuri su kitais kolegomis buvo atleisti ne pagal Darbo Kodekso įstatymą. Negana to, mums įmonės vadovas yra skolingas už pusės metų nesumokėtus atlyginimus bei išeitines“, – buvo rašoma atsiųstame laiške.

Dar prieš parduodant kompleksą, viešbutyje ir pramogų bei vandens relaksacijos centre „Trasalis“ veiklą iki sausio 15 dienos vykdė įmonė UAB „Alsakis“.

DELFI bandė susisiekti su įmonės atstovais, tačiau paskambimus Registrų centre nurodytu įmonės kontaktu nė neišklausius klausimo buvo pasakyta, kad įmonė jokių komentarų neteiks.

Redakcijai pavyko susisiekti su naujaisiais buvusio „Trasalio“ savininkais, įmone „Addere“ ir jos direktoriumi Tomu Kamarausku. Paklaustas, ar jam teko girdėti apie prieš tai veiklą vykdžiusios bendrovės UAB „Alsakis“ problemas ir turimas skolas, jis informaciją patvirtino.

„Teko. Tikrai galiu patvirtinti. Žinoma, skolas ir algas mokėti jau ne mūsų kompetencijoje, bet teko girdėti, kad yra problemų ir gana daug skolų“, – sakė jis.

Dėl situacijos DELFI kreipėsi ir į Valstybinę darbo inspekciją (VDI). Jos patarėja komunikacijai Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė patvirtino, kad vien šiais metais Darbo ginčų komisija gavo 28 prašymus nagrinėti darbo ginčus, susijusius su „Trasaliu“.

„Dauguma prašymų dėl neišmokėto darbo užmokesčio ir keli prašymai dėl neteisėto atleidimo iš darbo“, – komentavo VDI atstovė.

Praėjusių metų kovą DELFI rašė, kad „Trasalis – Trakai Resort & SPA“ centro pastatai parduodami.

Tuomet skelbime iš viso buvo išvardinta 12 objektų, kurių vertingiausi yra viešbučio su restoranu ir pramogų bei vandens relaksacijos centro pastatai. Sąraše taip pat buvo sarginė, transformatorinė, administracinis pastatas su katilinės patalpomis, sandėlis, garažas ir kitas nekilnojamasis ar kilnojamasis turtas.

Bendras jo plotas – 17 925 kvadratiniai metrai, kurių pradinė kaina siekė 2,5 mln. eurų.

Registrų centro duomenimis, lapkritį objektų savininku tapo įmonė „Addere“. Šios įmonės akcininkai – kitos įmonės „Ajukas“ ir „Anno 2020“. „Ajuko“ akcininkė – Julija Jotautė, o „Anno 2020“ – Kristina Judinė.

Prieš tai valstybinėje žemėje esančių pastatų savininkė buvo nuo 2014 metų bankrutavusi įmonė „Andova“.

Kaip nurodoma 2014 metų Vilniaus apygardos teismo nutartyje, „Andovos“ bankroto administratoriui buvo leista vykdyti po bankroto bylos iškėlimo įsiteisėjimo pradėtą įmonės turto nuomos veiklą.

„Teismo vertinimu, bankrutuojančios įmonės turto nuoma, pradėta po bankroto bylos iškėlimo, iki bus parduotas įmonės turtas, užtikrins kreditorių interesus, mažins įmonės įsiskolinimų mastą, todėl administratoriaus prašymas tenkintinas“, – buvo rašoma nutartyje.

Pastatus iš „Andovos“ nuomojosi įmonė „Banela“, tačiau veiklą „Trasalyje“ vykdė ne ji, o įmonė – UAB „Alsakis“. Paskutiniu metu buvo girdėti lankytojų skundų dėl „Trasalio“ viešbučio būklės.

Sausio viduryje DELFI gavo informacijos, kad kompleksas veiks iki 2020-ųjų sausio 15-osios, o po šios datos bus uždarytas. Tiesa, vandens parkas lieka veikti ir po šiuo metu atliekamos rekonstrukcijos vėl priims lankytojus.

„Sodra“ duomenimis šiuo metu įmonėje „Alsakis“ dirba 57 apdrausti darbuotojai, o skola Skola Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui siekia 17581,55 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)