Šiandien verslas, kuris yra orientuotas tik į pelno siekimą tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje (...), neturi jokios ateities. Tai sakau labai atsakingai“, – antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė jis.

„Toks augimas, kuris generuoja pelną privačiam savininkui, tačiau aplinkos tvarkymo ar žalos tvarkymo kaštus perkelia visuomenei, jis negali būti perspektyvus, ir toks modelis negali būti priimtinasׅ“, – tęsė socialdemokratas.

Pasak G. Palucko, šiuo metu aplinkosaugos problemos yra sprendžiamos fragmentiškai, nes vien kontrolės stiprinimas problemų neišspręs.

„Kalbant apie valstybės santykį su verslu, šiandien mes fragmentiškai kažkiek sprendžiame tas problemas ir stipriname kontrolę ir prevenciją, tačiau, žiūrint į perspektyvą, mes po aplinkosaugininką ir inspektorių prie kiekvieno vamzdžio ar kamino tikrai nepastatysime. Įrodinėjimo naštą, jog neteršia, visgi reikia perkelti verslui. Technologijos šiandien leidžia (...) stebėsenos ir matavimo sistemas įdiegti už verslo pinigus (...) ir atitinkamai tuos duomenis perduoti valstybės institucijoms“, – tikino jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)