Apie tai pranešusi Baltarusijos prezidentūra šių pakeitimų nedetalizuoja.

A. Lukašenka praėjusį penktadienį pareiškė, kad Rusija nevykdo anksčiau pasiektų susitarimų dėl dujų kainos Baltarusijai.

„Kalbant dėl dujų, jie mus nuvylė – nesulygino kainų“, – pabrėžė Baltarusijos lyderis, kuriai Rusija kol kas yra vienintelė gamtinių dujų tiekėja ir pagrindinė sąjungininkė.

„Kai 2011 metais „Beltransgaz“ (Baltarusijos dujų perdavimo operatorių – red.) pardavėme (Rusijos koncernui „Gazprom“), buvo griežtas sutarimas, kad per penkerius metus pasieksime Rusijos vidaus dujų kainą. Deja, tai buvo pamiršta“, – sakė A. Lukašenka.

Baltarusija per metus importuoja apie 20 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų, tačiau skelbė, jog šis kiekis po Astravo branduolinės jėgainės įjungimo sumažės bent trečdaliu.

Baltarusijos prezidentas paskutinėmis praėjusių metų dienomis nesėkmingai bandė su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu susiderėti dėl kuo geresnę Baltarusijai rusiškų dujų kainą, prieš tai skelbęs, jog „Gazprom“ ketina dujas Baltarusijai nuo 2020-ųjų pabranginti penktadaliu iki 152 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Skelbta, kad paskutinėmis 2019-ųjų valandomis Baltarusijos ambasadorius Rusijoje Vladimiras Semaška ir „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris pasirašė protokolą dėl rusiškų dujų tiekimo Baltarusijai, taip pat jų tranzito per jos teritoriją 2020 metų sausio-vasario mėnesiais praėjusiais metais galiojusiomis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)