Kaip pranešė bendrovė, taršos neleistinomis atliekomis atvejis nustatytas nuotekų šulinyje šalia Savanorių prospekto ir Liepsnos gatvės sankryžos Žemuosiuose Paneriuose.

„Manome, kad įmonė (ar įmonės) taip gali atsikratyti atliekų, po to kai aplinkosaugininkai viešai paskelbė apie jų patikrinimus. Taip pat tikėtina, kad plastiko atliekomis atsikratoma Malaizijai atsisakius priimti ir netgi grąžinus konteinerius su plastiko atliekomis“, – pranešė bendrovė.

„Vilniaus vandenys” nurodo, kad tam, jog smulkinto plastiko dalelės nepatektų į aplinką, buvo pakeistas technologinis procesas.

„Jį sulėtinome ir didžiumą plastiko dalelių nugriebiame kartu su riebalais. Smulkinto plastiko atliekas gaudome pasigamintais itin smulkiais filtrais. Nuotekų valymas nestabdomas, įrenginiai veikia be sutrikimų”, – tikina bendrovė.

Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas pranešė, kad plastikas užfiksuotas Liepsnos gatvėje, kur pilna pramonės įmonių.

ELTA primena, kad organizacija „Lašišos dienoraštis“ sekmadienį paviešino vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, matomas iš „Vilniaus vandenų“ nuotekų valyklos į Nerį atitenkantis nešvarus vanduo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)