Šiuo metu teritorijoje Žirmūnose, tarp autobusų parko, Lietuvos banko ir sporto klubo „Impuls“, griaunami pastatai, o statybos turėtų prasidėti vasarį.

„Griovimo darbai bus vykdomi etapais, kaip ir visas projektas. Pirmojo etapo statybos bus pradėtos vasarį – per jį bus pastatyti 164 butai“, – BNS sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Pasak jo, pirmojo etapo statybas planuojama baigti dar šiemet ir pradėti antrojo etapo plėtrą.

„Projektas bus statomas pagal projektinius pasiūlymus, kurie buvo viešinami, tik dalyje sklypo, kurioje prieš tai nieko nebuvo numatyta, papildomai planuojame įrengti sodą su poilsio zona“, – sakė jis.

Kaip teigia A. Avulis, projektas pasižymės dideliais atstumais tarp namų ir turės erdvų uždarą kiemą su poilsio zonomis ir vaikų žaidimų aikštelėmis. Viršutiniuose aukštuose planuojamos terasos, čia gyventojai taip pat mėgausis puikia panorama – kadangi projektas „Verkių sodas“ statomas ant kalvos, jo gyventojai matys tiek Verkių miško, tiek miesto centro vaizdus.

Pirmąjį projekto etapą sudaro du 9 aukštų namai su požemine ir antžeminė automobilių stovėjimo aikštelėmis. Iš viso pirmajame etape numatyta įrengti 164 butus nuo 1 iki 4 kambarių, kurių plotas – nuo 25 iki 95 kv. metrų.

Statybos leidimas pirmajam etapui išduotas praėjusių metų gruodį, šiuo metu teritorijoje vykdomi senų pastatų griovimo darbai, o statybą planuojama užbaigti dar šiemet. Investicijos į pirmąjį etapą siekia daugiau nei 11 mln. eurų.

Iš viso „Verkių sodas“ bus statomas trimis etapais, projektą sudarys 5 A energinės klasės pastatai, kuriuose suplanuoti 536 butai. Antrąjį etapą numatoma pradėti dar šiais metais.

Estijos „Hanner group“ netiesiogiai valdoma Lietuvos bendrovė „Arko AG“ pernai susitarė su įmone „Autoūkis NT“ dėl pastatų, aikštelės ir sklypo Verkių gatvėje nuomos perėmimo.

Iki tol plėtrą čia planavo verslininko Kęstučio Faktorovičiaus valdomos investicijų bendrovės „Kenova asset management“ fondas „Kenova residential fund I“, kuris skelbė į daugiabučių kvartalą planuojantis investuoti 35 mln. eurų.

Aukščiausius valdžios atstovus aptarnavusio „Autoūkio“ kontrolinį akcijų paketą už 1,2 mln. eurų bendrovė „Tripod capital“, kurią netiesiogiai valdo Giedrius Kolesnikovas, iš Turto banko įsigijo 2016-aisiais metais. Kiek vėliau nekilnojamasis turtas atskirtas į naują bendrovę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)