Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) sausio 16 dieną atmetė „Kauno grūdų“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo 2018-ųjų birželį priimtą sprendimą, pranešė Konkurencijos taryba.

Teismai patvirtino tarybos išvadą, jog „Kauno grūdai“, įsigiję apie 51 proc. Vievio paukštyno akcijų ir įmonės kontrolę, nepranešė Konkurencijos tarybai bei negavo jos leidimo.

Anot teismo, Konkurencijos taryba, skirdama 947,7 tūkst. eurų baudą, tinkamai įvertino pažeidimo pavojingumą, nustatė sunkinančią aplinkybę, kad Kauno bendrovė slėpė padarytą pažeidimą, siekdama išvengti priežiūros.

„Kauno grūdų“ teigimu, teismo sprendimas patvirtino, kad „taikomi skirtingi standartai Konkurencijos tarybai ir verslo subjektams“.

„Konkurencijos tarybos padarytos klaidos liko neištaisytos. Iš teismo sprendimo aišku, kad teismas formaliai pažiūrėjo į koncentracijų priežiūrą“, – penktadienį pareiškė „Kauno grūdai“.

Bendrovė teigia jau sumokėjusi tarybos skirtą baudą.

LVAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Tyrimą dėl „Kauno grūdų“ veiksmų taryba pradėjo 2015-ųjų balandį, po to, kai Lietuvos apeliacinis teismas nustatė, kad „Kauno grūdai“ apsimestiniais sandoriais, per statytinius 2011 metų balandį įgijo apie 51 proc. Vievio paukštyno akcijų.

Tikroji sandorio šalis – „Kauno grūdai“ – buvo nuslėpta, siekiant išvengti įstatymu nustatytos koncentracijų priežiūros procedūros.

Apeliacinis teismas 2014 metų spalį nutarė, kad „Kauno grūdai“ Vokietijos įmonei „Ten Elsen“ ir buvusiam Vievio paukštyno vadovui Gediminui Baliūnui privalo grąžint 50,99 proc. paukštyno akcijų. Teismo teigimu, „Ten Elsen“ ir G.Baliūno sandoriai su Reniumi Palioniu ir Andriumi Krasnicku buvo apsimestiniai, todėl teismas tikruoju pirkėju pripažino „Kauno grūdus“.

R.Palionis 2011 metais įsigijo 14 proc. (11,29 proc. iš „Ten Elsen“ ir 2,71 proc. akcijų iš G.Baliūno), o A.Krasnickas iš „Ten Elsen“ - 13 proc. paukštyno akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)