Yra ne vienas

Turbūt visi sutiksite, kad vadinamųjų „kiaulių“ takelių žinote tikrai ne vieną ir ne du. Taip vadinami tokie takeliai, kurių oficialiai nėra, bet jie išminti, nes vieną ar kitą objektą tokiu keliuku žmonėms būna pasiekti tiesiog kur kas arčiau.

Kai kurios seniūnijos ir dabar dar nesitaiksto su tokiu „kiaulių“ takų išmynimu ir net stato tvoreles, kad žmonės tokiais išmintais takeliais nevaikščiotų, o kitos į šį reikalą žiūri kur kas paprasčiau – tuos takelius legalizuoja ir padaro patogius vaikščioti žmonėms.

Būtent taip nutarta pasielgti ir Pelėdnagių seniūnijoje, kur prieš savaitę žmonių įrengti takeliai paversti normaliais takais.

Problema yra

„Išties mūsų seniūnijoje ši problema yra. Gal vieniems ji pasirodys nedidelė, kitiems didelė, bet tų išmintų žmonių takelių yra ne vienas ir ne du.

Mes pamąstėme, kad gyventojų įpročių tikrai nepakeisime, tad nutarėme žmonių išmintus takus išgrįsti trinkelėmis taip įrengiant normalius takelius.

Tai – nedidelės zonos. Dažniausiai įvairūs nusukimai ar kasdienių kelių trumpinimai.

Seniūnijoje kaip tik prieš keletą dienų tuos takelius išklojome trinkelėmis. Dabar ir vaizdas gražesnis, ir žmonėms patogiau.

Koks tikslas statyti tvoras, drausti eiti? Mes manome, kad toks sprendimas kur kas priimtinesnis, nes ir mes patenkinti, ir žmonės nepyksta. Sprendimas, kuris visiems tinka“, – sako Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Sulaukia ir žmonių prašymų

Seniūnas neslėpė, kad neretai sulaukia ir žmonių prašymų tai vienoje, tai kitoje seniūnijos vietoje įrengti takelius.

„Mes svarstome visus žmonių prašymus ir, jei tik yra galimybė, į juos atsižvelgiame.

Mūsų galimybės taip pat yra ribotos, tačiau mūsų siekis – kad seniūnijos gyventojai gyventų kuo patogiau.

Šiuo atveju tikrai siekiame, kad visi takai būtų išgrįsti ir žmonėms nereikėtų klampoti purvynais“, – dėstė seniūnas.