Bendrasis vidaus produktas (BVP) pernai padidėjo 6,1 proc. ir prieaugis buvo gerokai mažesnis negu 2018-aisiais, kuomet sudarė 6,6 proc., tačiau atitiko vyriausybės užsibrėžtą tikslą ir analitikai sako, jog šalies lyderiai naujų paskatų kol kas greičiausiai nesiims.

Kinijos ekonomikos augimas 2019-aisiais lėtėjo trečius metus iš eilės.

Per pirmus tris metų ketvirčius antro pagal dydį pasaulio ūkio plėtra laipsniškai lėtėjo, tačiau nacionalinio statistikos biuro paskelbti duomenys parodė, jog ketvirtąjį ketvirtį metinis ūkio augimo tempas stabilizavosi ir prieaugis, kaip ir ketvirčiu anksčiau, sudarė 6 procentus.

Statistikos biuro direktorius Ning Jizhe per spaudos konferenciją pareiškė, jog „augimo impulsas“ visus metus buvo iš esmės stabilus ir to paties galima tikėtis 2020 metais.

„Tačiau taip pat turėtume atsižvelgti į tai, jog pasaulio ekonomikos ir prekybos augimas lėtėja“, – pažymėjo jis ir pridūrė, jog yra ir daugiau nestabilumo bei rizikos šaltinių, o „spaudimas, galintis slopinti plėtrą, vis didėja“.

BVP duomenys buvo paskelbti praėjus porai dienų po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Kinijos vicepremjeras Liu He pasirašė vadinamąjį pirmojo etapo prekybos susitarimą, simbolizuojantį paliaubas prieš beveik dvejus metus prasidėjusiame dviejų šalių prekybos kare.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)