„Jeigu paaiškės, kad pareigūnai neatlieka pareigų, įvykdysime atitinkamas priemones, tam turime Prevencijos korupcijos padalinį. (...) Tai pristačiau ir ministrui. Papasakojau apie planus, kad yra vykdomos ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) rekomendacijos, esame ministerijai (Aplinkos – ELTA) pateikę konkrečias išvadas, priemonių planą. (...) Patys savo iniciatyva darome naują priemonę – darbuotojų krūvių vertinimą, kad darbuotojai būtų vienodžiau apkrauti.

Yra priimti atitinkami sprendimai ir kai kurie pareigūnai yra arba nušalinti nuo pareigų, arba priimti kiti sprendimai laikinai nevykdyti tam tikrų pareigų“, – po susitikimo sakė V. Laukys.

ELTA primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos praėjusią savaitę paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala galėjo siekti ne vieną milijoną eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)