Investicijos bus vykdomos per naują Indonezijos nepriklausomą turto fondą, prie kurio prisidės ir Japonijos „Softbank“ bei JAV tarptautinė plėtros finansų korporacija „US International Development Finance Corporation“, pranešė Džakarta, nepateikdama smulkesnės informacijos.

Susitarimai apima beveik keliolika sandorių, pasirašytų po Indonezijos prezidento Joko Widodo ir Abu Dabio sosto įpėdinio šeicho Mohammedo bin Zayedo al Nahyano susitikimo Abu Dabyje savaitgalį, pranešė J. Widodo socialinėje žiniasklaidoje.

Indonezijos valstybinė energetikos įmonė „Pertamina“ ir JAE nacionalinė naftos bendrovė „Abu Dhabi National Oil Company“ sudarė maždaug 12,6 mlrd. JAV dolerių susitarimą dėl naftos chemijos gamyklos statybų Vakarų Javoje, pranešė Indonezijos užsienio reikalų ministerija.

Kitos susitarimai apima investicijas į uostus, atsinaujinančios energijos šaltinius ir žemės ūkį.

Indonezijos prezidentas pažymėjo, kad per savo antrąją kadenciją ketina pritraukti daugiau užsienio investicijų į Pietryčių Azijos ekonomiką ir išlaikyti kelių milijardų dolerių vertės infrastruktūrą.

Džakarta teigė, kad į susitarimus gali būti įtrauktos investicijos į planuojamą naują Indonezijos sostinę, kurią numatoma perkelti iš perpildytos Džakartos į Borneo salą.

Tuo tarpu šeicho Mohammedo bin Zayedo al Nahyano buvo paprašyta taptipatarėju kuriant naująją sostinę, pažymėjo Indonezijos laivybos reikalų ministras Luhutas Pandjaitanas.