Akcija prasidės prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, esančio netoliese stadiono, kurio rekonstrukcijai šie darbuotojai buvo pasamdyti savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusios bendrovės „Kayi Construction“.

Praėjusių metų pabaigoje turkai dėl nemokamų atlyginimų paskelbė streiką, o šį penktadienį savivaldybė dėl nevykdomų įsipareigojimų sutartį su bendrove nutraukė.

Turkijos darbuotojams paskelbus streiką dėl neišmokėtų atlyginimų paaiškėjo, jog jie dirba pagal dvi sutartis: viena alga jiems mokama pagal lietuvišką, sudarytą su „Kayi Construction“ vietos filialu, kitą jie turėtų gauti pagal sutartį, sudarytą su pagrindine bendrove Turkijoje.

Bendrovės atstovai teigia, jog pagal lietuvišką sutartį su jais atsiskaitoma, todėl spręsti teisinių nesutarimų jie turėtų grįžti į Turkiją.

Darbuotojams atstovaujančios profesinės sąjungos teigia, jog skolų yra ir pagal lietuviškas sutartis, be to, darbdavys darė ir kitus pažeidimus: turkai dirbo viršvalandžius, jie neturėjo savo darbo sutarčių kopijų, nebuvo tinkamai apdrausti.

Anot Lietuvos profesinių sąjungų, bendrovė kiekvienam darbuotojui skolinga nuo 7 iki 12 tūkst. eurų.

„Kayi Construction“ atstovas BNS penktadienį sakė, jog su maždaug 20 iš 52 darbuotojų susitarta dėl to, kaip skola bus grąžinta. Dalis jų šią savaitę grįžo į Turkiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)