Bendrovės „Grigeo“ produkciją galima rasti beveik visuose didžiuosiuose Lietuvoje veikiančiuose prekybos tinkluose. Tiesa, kaip informavo „Lidl Lietuva“ atstovai, išskyrus „Lidl“ parduotuves.

Bendrai kalbant, įmonė „Grigeo“ gamina tualetinį popierių, popierinius rankšluosčius, nosinaites bei popierines servetėles.

Štai DELFI kalbintas „Norfos“ atstovas Darius Ryliškis portalui tikino, kad per šią savaitę, kalbant apie „Grigeo“ parduodamus gaminius, įmonė jokių ženklių pokyčių pardavimuose nepastebėjo.

Norfa” taip pat buvo iš tų įmonių, kurios paaiškėjus daugiau detalių dėl į marias leistų nuotekų sustabdė tolimesnį šios įmonės gaminamos produkcijos pirkimą.

D. Ryliškis aiškino, kad šiuo metu lentynose esanati produkcija dar bus parduodama, tačiau tolimesnis jos pirkimas bus sustabdytas iki tol, kol teisėsaugos institucijos atsakys į visus iškilusius klausimus dėl galimos bendrovės darytos taršos.

Kad stabdo „Grigeo“ produkcijos pirkimą trečiadienį pranešė ir prekybos tinklas „IKI“, o atstovai paklausti, ar pajuto pirkėjų boikotą, sakė, kad kol kas situaciją vertinti dar sudėtinga.

„Kol kas įvertinti prekės ženklo „Grite“ produktų pardavimus mūsų prekybos tinklo parduotuvėse dar yra sunku, aiškesnę situaciją matysime kitos savaitės pradžioje.

Šiuo metu akcijos „Grite“ produkcijai nėra taikomos, tačiau kitą savaitę vyks jos išpardavimas, kuris buvo planuotas iš anksto, dar prieš šios savaitės įvykius“, - sakė prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Rimi Lietuva” Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė DELFI tikino, kad bendrovė informacijos dėl tam tikrų prekės ženklų pardavimų atskleisti tiesiog negali.

„Tiek įprastomis aplinkybėmis, tiek ypatingais atvejais, kaip šis, neskelbiame informacijos apie konkrečių prekių ženklų pardavimus”,- teigė ji, tačia patikino, kad šiuo metu „Rimi“ parduotuvėse taip pat yra vykdomos akcijos „Grigeo“ produkcijai.

Visgi, kaip pabrėžė, tai nėra būdas išsiparduoti šios įmonės prekes.

„Ji buvo suplanuota gerokai iš anksto ir nėra susijusi su dabartine situacija”, - sakė specialistė.

Ketvirtadienį prekybos tinkle „Maxima” DELFI fotografams taip pat pavyko užfiksuoti nuolaidas daliai „Grite” produktų, tačiau „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė penktadienį patikino, kad šiandien akcijos tokiai produkcijai nėra taikomos.

Paklausus apie „Grigeo” įmonės pridukcijos pardavimus pastarąją savaitę, ji sakė, kad kol kas žymių pokyčių nepastebima.

„Šiomis sausio dienomis, palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, „Grigeo“ produkcijos pardavimai mūsų tinklo parduotuvėse yra panašūs, žymių pokyčių kol kas nepastebime.

Esame socialiai atsakinga įmonė, savo veikloje siekiame nuolat investuoti į aplinkai draugiškus sprendimus. Smerkiame tokį „Grigeo Klaipėda“ elgesį, dėl kurio buvo padaryta milžiniška žala gamtai, tačiau savo sprendimo dėl bendradarbiavimo su „Grigeo“ nekeisime.

„Grigeo“ prisiima visą atsakomybę dėl tokios situacijos, ketina sumokėti baudas ir įkurti specialų fondą Kuršių marioms tvarkyti. Jei ateityje paaiškės naujų aplinkybių, kurios sukels abejonių dėl įmonės sąžiningumo, rimtai svarstysime galimybę dėl prekybos „Grigeo“ produktais sustabdymo”, - DELFI sakė ji.

Portalas primena, kad neseniai pasirodė žinios, kad „Grigeo“ produkcijos pirkimą ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje stabdo ir statybos, remonto ir buities prekių parduotuvių tinklas „Kesko Senukai“. Taip par prie šio sąrašo prisijungė ir penkios stambios Lietuvos baldų pramonės įmonės, tiekusios gaminius Švedijos baldų įmonei „Ikea“.

„Mus pasiekė informacija, jog vienas iš mūsų netiesioginių tiekėjų AB „Grigeo Klaipėda“, turintis kontraktą su mūsų tiesioginiais tiekėjais, pripažino, jog į Kuršių marias leido tik iš dalies išvalytas nuotekas bei jog dėl šių veiksmų Lietuvos atsakingos institucijos atlieka tyrimą.

Mes į šią informaciją reaguojame itin rimtai. „Ikea” yra aiškiai numačiusi tiekėjų socialinius bei aplinkosauginius įsipareigojimus ir jų veiklai taikomus reikalavimus elgesio kodekse „IWAY”. „IWAY” numato minimalius aplinkosauginius, socialinius, darbo sąlygų ir pan. reikalavimus, kurių mūsų tiekėjai privalo laikytis, tiekdami produktus, paslaugas ir žaliavas bendrovei „Ikea”.

Visi tiekėjai yra audituojami, tiek iš anksto perspėjus, tiek ir be perspėjimų, siekiant užtikrinti, kad reikalavimų būtų laikomasi. Be to, visi „Ikea” tiekėjai privalo laikytis vietos teisės aktų ir privalo atsakingai tvarkyti chemines atliekas”, - DELFI komentavo „Ikea” atstovai.

Redakcija primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų.

Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis. Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių. Taip pat buvo sustabdyta prekyba įmonės akcijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)