Vienam verslo atstovui K. S. už buvusio UAB Mažeikių vandenys“ vadovo V. M. papirkimą skirta 7 532 eurų bauda, o kitas – dviejų įmonių akcininkas A. B. privalės sumokėti 13 181 eurų baudą. Be to, po 15 064 eurų dydžio baudas privalės sumokėti ir minėti A. B. priklausantys juridiniai asmenys – dvi uždarosios akcinės bendrovės, kurių naudai buvo veikiama.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai nustatė, kad minėti įmonių atstovai davė kyšius buvusiam UAB „Mažeikių vandenys“ direktoriui V. M. už tai, kad įmonės laimėtų bendrovės „Mažeikių vandenys“ organizuojamus viešuosius pirkimus.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Be to, STT Šiaulių valdybos pareigūnai šiuo metu tęsia dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos bendrovės „Mažeikių vandenys“, kurios steigėja – Mažeikių rajono savivaldybė.

Kitoje baudžiamojoje byloje 2019 m. sausio 16 d. Šiaulių apygardos teismas buvusį UAB „Mažeikių vandenys“ direktorių V. M. jau yra pripažinęs kaltu dėl kyšininkavimo. Jam buvo skirta 16 947 eurų bauda. Taip pat iš jo buvo konfiskuoti kaip kyšiai gauti 14 900 eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)