„Grigeo“ pajuto higieninio popieriaus produktų užsakymų pristabdymą iš kai kurių Lietuvoje veikiančių prekybos tinklų. Tokį užsakymų sumažėjimą susiejame su viešoje erdvėje išsakomu prekybos įmonių požiūriu į Klaipėdoje įvykusius įvykius. Užsakymų sumažėjimo iš kitų šalių prekybos tinklų pastarosiomis dienomis nepastebime“, – per „Nasdaq“ Vilniaus biržą penktadienį pranešė grupė.

„Grigeo“ nurodo, kad higieninio popieriaus gaminių pardavimai sudaro iki 40 proc. visų „Grigeo“ grupės pardavimų.

„Grigeo“ vadovybės nuomone, „Grigeo Klaipėda“ ekologinis įvykis turės įtakos grupės veiklos rezultatams – galimas pardavimų apimčių bei veiklos pelningumo sumažėjimas. Galimos įtakos veiklos rezultatams dėl nuostolio atlyginimo šiuo metu negalime įvertinti“, – nurodė grupė.

Atnaujinama akcijų prekyba

„Nasdaq Vilnius“ penktadienį priėmė sprendimą atnaujinti prekybą popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupės „Grigeo” akcijomis. Kaip nurodoma, prekyba atnaujinama bendrovei paskelbus esminę informaciją.

Visgi kiek vėliau pranešta, kad „Nasdaq Vilnius“ nusprendė atidėti „Grigeo” akcijomis prekybos atnaujinimą, SEB banko prašymu dėl techninių kliūčių banko prekybos sistemoje. Nurodoma, kad prekyba bus atnaujinta atskiru „Nasdaq Vilnius“ sprendimu.

BNS rašo, kad bendrovės akcijų pavedimų įvedimas ir modifikavimas bus galimas nuo 10.20 val., o nepertraukiama prekyba jomis prasidės 10.30 val.

Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių.

„Nasdaq Vilnius“ antradienį priėmė sprendimą sustabdyti prekybą bendrovės „Grigeo“ akcijomis.

Nepirkti „Grigeo“ produkcijos nusprendė prekybos tinklas „Iki“, taip pat remonto ir buities prekių parduotuvių tinklas „Kesko Senukai“. „Grigeo“ produkcijos nepirks ir „Norfa“. Kiti prekybos tinklai skelbė dar svarstantys, kaip pasielgti.

„Grigeo” grupės prezidentas Gintautas Pangonis ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad įmonėje atliktas tyrimas parodė, jog nuotekos iš tiesų patekdavo į Kuršių marias, tačiau tai esą buvo daroma per avarinį vamzdį ir jos buvo iš dalies išvalytos. G. Pangonis sakė, kad kol kas nežinoma, kodėl vamzdis buvo naudojamas ne pagal paskirtį.

Jis taip pat nurodė, kad nuo ketvirtadienio už nuotekų tvarkymą atsakingi „Grigeo Klaipėda“ darbuotojai nušalinami nuo pareigų, tačiau nuspręsta nenušalinti generalinio direktoriaus, nes jis įmonėje dirba neseniai.