„Atsižvelgiant į aukščiausio lygio kvalifikaciją, turimas žinias ir darbo patirtį, T. Garbaravičius paskirtas valdybos pirmininko patarėju užsienio atsargų investavimo, finansinio stabilumo, makroprudencinės politikos ir su klimato kaita susijusiais klausimais“, – BNS nurodė Lietuvos bankas.

LB valdybos pirmininko pavaduotojus ir narius šešeriems metams skiria šalies prezidentas LB valdybos pirmininko teikimu.

Pasak prezidento atstovo spaudai Antano Bubnelio, dėl naujo valdybos nario kandidatūros kol kas nėra apsispręsta.

„Lietuvos bankas yra labai svarbi institucija, todėl kandidatas į valdybos narius ieškomas labai atsakingai. Šiuo metu vyksta diskusija dėl tinkamiausio kandidato“, – BNS sakė A. Bubnelis.

T. Garbaravičiaus valdyboje dirbo nuo 2014-ųjų pradžios, jo šešerių metų kadencija baigėsi šių metų sausio 2 dieną. LB teigimu, V. Vasiliauskas neteikė prezidentui T. Garbaravičiaus kandidatūros antrai kadencijai.

Prieš tapdamas LB valdybos nariu T. Garbaravičius beveik dešimtmetį dirbo Europos Centriniame Banke Frankfurte, o karjeros pradžioje aštuonerius metus yra dirbęs LB Ekonomikos departamente.

LB valdyboje dirba penki nariai. Dabar joje dirba keturi asmenys - V.Vasiliauskas, jo pavaduotojai Asta Kuniyoshi ir Raimondas Kuodis bei narys Marius Jurgilas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)